Δραστηριότητες του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α.Ν. Πιερίας

Δραστηριότητες του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α.Ν. Πιερίας
Τελευταία ενημέρωση 12/05/2019

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δραστηριότητες  Β΄ τριμήνου 2019


Α. Την 06/05/2019 ημέρα  Δευτέρα                                                                                                                                                       
Στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης, στη Νέα Χράνη Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαΐου η εορτή της Αγίας Ειρήνης που είναι προστάτιδα του Σώματος της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής.    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την προηγούμενη μέρα με πανηγυρικό Εσπερινό αλλά και με Αρτοκλασία μετά Θείου Κηρύγματος. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με την παρουσία τού Προέδρου τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πιερίας, Δημήτρη Αδαμόπουλου, και της Διοίκησης του Συνδέσμου, καθώς επίσης και με την παρουσία πολλών αποστράτων αλλά και εν ενεργεία Αστυνομικών, τοπικών Αρχών και πολιτών. Ακολούθησε μικρή δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού όπου προσφέρθηκε καφές και εδέσματα. Αν και το Σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής δεν υφίσταται πλέον, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πιερίας πραγματοποιεί κάθε χρόνο εκδηλώσεις επί τη εορτή της Αγίας Ειρήνης, επειδή αρκετοί σημερινοί αστυνομικοί, εν ενεργεία ή συνταξιούχοι, είχαν καταταχθεί στην πρώην Ελληνική Χωροφυλακή.

Β. Την 04/05/2019 ημέρα Σάββατο                                                                                                                                                                Την άποψή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, άποψη που έχει αποτυπωθεί στο βιβλίο του με τίτλο: «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία - Η αυτοψία τής Δύσκολης Συμφωνίας των Πρεσπών», παρουσίασε στην Κατερίνη ο Πρέσβης επί τιμή και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Μαλλιάς, στην αίθουσα του Βιβλιοπωλείου «Μάτι». Το βιβλίο του προλόγισαν η Καθηγήτρια Ιατρικής ΕΚΠΑ, Έφη Μπάσδρα, καθώς και η Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Παντείου, Πηνελόπη Τζιώκα. Την εκδήλωση συντόνισε η Ακόλουθος Τύπου, Μυρένα Σερβιτζόγλου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας   Δημήτρης Αδαμόπουλος, με τον Γενικό Γραμματέα Γεωργιάδη Γεώργιο καθώς και   εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, και κάποιοι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνης.

Γ. Την 01/05/2019 ημέρα Τετάρτη
Με την παρουσία εργαζομένων, εκπροσώπων συνδικαλιστικών και άλλων οργανώσεων, σωματείων και φορέων, υποψηφίων για τον Δήμο Κατερίνης και πολιτών της περιοχής πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης η Εργατική Πρωτομαγιά. Τον Σύνδεσμο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας   Δημήτρης Αδαμόπουλος.  Στη συνέχεια, έγινε κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα της πλατείας Ελευθερίας Κατερίνης και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή
 

Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γραμματέας

                               Αδαμόπουλος Δημήτριος                                                               Γεωργιάδης Γεώργιος