Εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το 2019 στην Αθήνα

Εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το 2019 στην Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 28/10/2019

Πραγματοποιήθηκαν και στην Περιφέρεια Αττικής με ιδιαίτερη επισημότητα οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την επέτειο του ΟΧΙ το 1940  . Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη μαθητική παρέλαση. Στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, η ομάδα των Special Olympics, καθώς επίσης και οι πρόσκοποι.  Την παρέλαση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου στο Μ.Α.Σ. απο την υπουργό τον Περιφερειάρχη τον Δήμαρχο Αθηναίων και τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων . 
Την Π.Ο.Α.Σ.Α. εκπροσώπησε ο ΓΓ Αντιστράτηγος ε.α. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσεύς ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη  μαζί με άλλες οργάνωσεις αποστράτων των Ε.Δ. την 27-10-2019  σύμφωνα με το πρόγραμμα .