Εκδήλωση κοπής πίτας του Συνδέσμου Αποστράτων πρ Χωροφυλακής & Ελληνικής Αστυνομίας Ν Αχαίας

Εκδήλωση κοπής πίτας του Συνδέσμου Αποστράτων πρ Χωροφυλακής & Ελληνικής Αστυνομίας Ν Αχαίας
Τελευταία ενημέρωση 13/03/2019

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στην Πάτρα η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ν Αχαΐας, η Ένωση Αξ/κών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ και Πρώην Χωρ/κης Ν Αχαΐας, η Τ.Δ. Αχαΐας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών και ο Σύλλογος Πολιτικού Προσωπικού ΕΛ.ΑΣ και Π.Υ. Ν/Δ . Ελλάδος, έκοψαν στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ, την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα και αντάλλαξαν ευχές, για το νέο έτος.
Παρευρέθησαν Ο Αντιπ/ρχης Δριβήλας Δημήτριος εκπρόσωπος Περιφερειαρχου, ο Δημοτικός σύμβουλος εκπρόσωπος δήμαρχου, η τέως Υφυπ. κ. Αναγνωστοπούλου, οι βουλευτές Κατσανιώτης Ανδρέας, Ρυζούλης Ανδρέας, Παπαθεοδώρου , αρκετοί πολιτευτές , ο Δημ. Σύμβουλος Τζανάκος Νικόλαος, Χριστόπουλος Κων/νος ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος κ Κοτρώνιας Νικόλαος, ο Αστυν Δ/ντης Τσούρας Βασίλειος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ Κατσιαμάκας Ιωάννης, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ Γερακαράκος Γρηγόριος, ο Προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Χριστακόπουλος Ευάγγελος, ο Επίτιμος Αντ/δρος της ΠΟΑΣΑ κ. Σανδραβέλης Ιωάννης, ο Προέδρος Συνταξιούχων Πυροσβεστών Πελ/νησου / Δυτ. Ελλάδος κ Λύρας Νικόλαος, ο πρόεδρος Αποστράτων Αγρινίου κ Τσούνης, ο πρόεδρος Αποστράτων Ναυπάκτου. κ Σμπούκης, εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι Αποστράτων Στρατού και Αεροπορίας.
Ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Θεόκλητος εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, ευλόγησε την πίτα και στην συνέχεια έκαναν χαιρετισμό οι επίσημοι προσκεκλημένοι.
Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι:
– Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ κ Χριστακόπουλος Ευάγγελος για την καθοριστική του συμβολή στην αναγέννηση και κοινωνική αποδοχή της ΠΟΑΣΑ,
– ο Επίτιμος Αντ/δρος της Ομοσπονδίας μας, κ Σανδραβέλης Ιωάννης,
– Τους συναδέλφους, κ Παρασκευόπουλο Δημήτριο και κ Νακόπουλο Νικόλαο, οι οποίοι στο κάλεσμα της πατρίδος μας, κατά την Τουρκική εισβολή, πολέμησαν στην Κύπρο το 1974.
– τέλος βράβευσαν τον συνάδελφο και πρωτοπόρο συνδικαλιστή, κ Φώτη Ιωάννη
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις προσεχείς εκλογές του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Φεβρουαρίου 2019 και από τις ώρες 10.00 έως 17.00, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ.
Και τέλος ενημέρωσε τα μέλη για τον αποκριάτικο χορό του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί στο Κοσμικό κέντρο ΚΟΡΑΛΛΙ, την 3 Μαρτίου 2019 ημέρα Κυριακή.
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Αξ/κών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος. κ Πλέσσιας Ανδρέας και αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στο έργο της Ένωσης.
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ν Αχαΐας, Τσίτσικας Χαράλαμπος, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους, βράβευσε παιδιά συναδέλφων που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Και τέλος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μητρόπουλος Νικόλαος και ευχήθηκε και αυτός στους παρευρισκόμενους.
Παρατίθεται η ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας κ. ΒΟΡΓΙΑ

       1]   Σεβασμιότατε, κύριε Αντιπεριφερειάρχα  κ. ΔΡΙΒΗΛΑ εκπρόσωπε της περιφέρειας, κ Αντιδήμαρχε κ.                                    εκπρόσωπε Δημάρχου , Αρχηγέ μας,  κύριε Γενικέ,   κύριε Αστυν. Δ/ντά,   κ Πρόεδρε της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών-    κ.κ. Βουλευτές,  κύριοι πολιτευτές - εκπρόσωποι Αποστράτων Στρατού-Αεροπορίας-Πυροσβεστικής,     Αγαπητοί συνάδελφοι εν ενέργεια   και αποστρατεία,  εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, σας καλωσορίζω και σας ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ   και  στο 2019 τα ευχάριστα να είναι πολλά και μόνιμα  τα δε  δυσάρεστα ελάχιστα και αντιμετωπίσιμα..
         Την σημερινή μας εκδήλωση, που για 8η συνεχή χρονιά πραγματοποιούμε, μαζί με τους εν ενεργεία,   με την Ένωσή Αξ/κών Περιφρ. Δυτικής Ελλάδος,  την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Αχαΐας ,  και τον Σύλλογο Πολιτικού Προσωπικού Νοτιοδυτικής Ελλάδος,   θα πρέπει να συγχαρούμε τους εμπνευστές αυτής της κίνησης,  διότι από όσα  γνωρίζουμε, στην Αστυνομική Δ/νση Αχαΐας και 1 ή 2 ακόμη Δ/νσεις Πανελλαδικά γίνεται με τον ίδιο τρόπο     και αποδεικνύει την άριστη συνεργασία – αλληλοεκτίμηση     και συναδελφική αγάπη     που υπάρχει μεταξύ μας. 
            Αυτό άλλωστε φαίνεται από την άριστη συνεργασία που είχαμε με τον πρώην  Γενικό κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ Κων/νο, με τον Αστυνομικό Δ/ντή κ. και σημερινό γενικό κ. ΚΟΤΡΩΝΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟ,  Με τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αχαΐας κ ΤΣΕΚΟΥΡΑ Σταύρο, καθώς και με τον πρόεδρο της Ένωσης Αξ/κων Δυτ. Ελλάδος κ. ΠΛΕΣΣΙΑ ΑΝΔΡΕΑ,     για την χρονιά που πέρασε     και θέλω δημόσια να τους ευχαριστήσω.
          Κύριοι εν ενεργεία συνάδελφοι ,   οι Απόστρατοι είμαστε πάντοτε δίπλα σας,    διότι γνωρίζουμε περισσότερο από κάθε άλλον τις δυσκολίες,  το επικίνδυνο της αποστολής σας,  και  είμαστε οι μόνοι που χαιρόμαστε σε κάθε επιτυχία σας. 
 
         Και τώρα λίγα λόγια, σε ότι αφορά τον Σύνδεσμό μας, γιατί περισσότερα θα  πούμε  στην Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την 9η Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 στην Λέσχη της Αστυνομικής Δ/νσης Αχαΐας.


    Ο Σύνδεσμός μας, ίσως ο μακροβιότερος στην Ελλάδα ,   απαριθμεί περίπου τα 900 μέλη και φέτος συμπληρώνει  82 χρόνια συνεχούς προσφοράς     και εξυπηρετεί καθημερινά,    ιδιαίτερης  σημασίας ανάγκες των μελών του.     
     
   Αγαπητοί συνάδελφοι θα πρέπει να τονίσω ότι  ο Σύνδεσμός μας    έχει ανάγκη εγγραφής νέων μελών,     ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα  η λειτουργία του  και να ενισχυθούν τα οικονομικά του.   Γι αυτό παρακαλώ και προτρέπω τους συναδέλφους μου,   που εξέρχονται από την ενεργό δράση   να εγγράφονται στους  Συνδέσμους- Ενώσεις των Αποστράτων, που υπάρχουν στην Πάτρα και θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή οι δυο σύνδεσμοι θα γίνουν ένας ώστε, να μην υπάρχει το δίλημμα στον Απόστρατο που θα εγγραφεί.
     Θα μου επιτρέψετε  από την θέση του Προέδρου να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που συμβάλλουν καθημερινά για την σωστή λειτουργεία του γραφείου αλλά  και υπερέβαλαν εαυτούς για να πετύχει αυτή εδώ η εκδήλωση.
         Αγαπητοί συνάδελφοι στις 17 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή και από τις ώρες 10 έως 17 θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ Αρχαιρεσίες του Συνδέσμου μας, για την ανάδειξη Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θα λάβετε μήνυμα για τις λεπτομέρειες, επίσης στις 3 Μαρτίου ημέρα  Κυριακή και ώρα 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί όπως γνωρίζεται ο ετήσιος Αποκριάτικος χορός μας, στο Κοσμικό Κέντρο ΚΟΡΑΛΙ,  με ζωντανή μουσική - κλαρίνο – άφθονο φαγητό– και απεριόριστα ποτά.
   Ο Σύνδεσμος μας, πιστός στην παράδοση να βραβεύει Αξίες και ανθρώπους  που προσέφεραν, στον συνάδελφο και στην πατρίδα, κάνει σήμερα 5 βραβεύσεις.
   Ξεκινάμε με την βράβευση του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας κ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευάγγελου τον οποίο παρακαλώ να προσέλθει, επίσης καλώ τον πρώην Αρχηγό μας κ  ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κων/νο για την επίδοση.
   Συνεχίζουμε με την βράβευση του Επίτιμου Αντ/δρου της Ομοσπονδίας μας, κ ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗ Ιωάννου, κ Σανδραβελη   ελάτε,   καλώ τον    Σεβασμιότατο για την επίδοση.
   Φίλοι μου ο Σύνδεσμος μας θα βραβεύσει 2 συνάδελφους οι οποίοι πολέμησαν στο κάλεσμα της πατρίδος μας, στην Κύπρο.
       Ζητούμε συγνώμη από τους 2 συναδέλφους, για το ότι  προηγήθηκαν από εμάς και τους βράβευσαν, η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ καθώς και οι Αρχισυντάκτες Πατρών.
    Παρακαλώ τον συνάδελφο κ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο να προσέλθει για την βράβευση, κ     Περιφερειάρχα παρακαλώ για την επίδοση.
      Παρακαλώ επίσης τον συνάδελφο κ ΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο η ΓΕΡΜΑΝΟ κατά κόσμο, να προσέλθει, επίσης παρακαλώ τον Γενικό μας κ ΚΟΤΡΩΝΙΑ Νικόλαο, για την επίδοση.
  Και τέλος βραβεύουμε έναν συνάδελφο που πριν 40 χρόνια είχε το σθένος την ψυχική δύναμη, να λέει όχι σε ότι δεν ήταν σωστό κατά την γνώμη του και έπαιρνε θέση σε κάθε πρόβλημα συνάδελφου, μιλάμε για τότε που δεν υπήρχε  ακόμη Συνδικαλισμός, και που επι εποχής Υπουργίας κ Σκουλαρίκη ο συνάδελφος είχε μηνύσει τον τότε Υπουργό,  ο δε υπουργός μας, του είπε καλά έκανες και με μήνυσες,  αυτό σημαίνει  ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, και αυτός είναι Ο ΦΩΤΗΣ Ιωάννης, το οποίο και καλώ να έλθει
Για την βράβευση, παρακαλώ τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας για την επίδοση.

  
        Σας ευχόμεθα και πάλι       ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΜΕ   ΥΓΕΙΑ