Εκδρομή του Σ.Α.Σ.Α. Ν. Αργολίδας στην Ι.Μ. Έλωνας

Εκδρομή του Σ.Α.Σ.Α. Ν. Αργολίδας στην Ι.Μ. Έλωνας
Τελευταία ενημέρωση 11/10/2020

 Πραγματοποιήθηκε η ΔΩΡΕΑΝ Εκδρομή του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στην Ιερά Μονή ΄Ελωναςωτην 4-10-2020 πραγματοποιήθηκε η ΔΩΡΕΑΝ Εκδρομή του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στην Ιερά Μονή ΄Ελωνας.Ξεκινήσαμε πρωί με την ανατολή του Ηλείου για να φθάσουμε νωρίς στην λειτουργία.Μετά την λειτουργία για λίγο χρονικό διάστημα στην παραλία του Λεωνιδίου.Στην συνέχεια για Μεσημέρι στο Παράλιο ΄Αστρος.Τις απογευματινές ώρες πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.΄Ολοι ευχαρίστησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για την οργάνωση της Εκδρομής αυτής όπου συμμετείχαν οι : 

 
α) Μιχαήλ ΜΑΝΤΑΣ Πρόεδρος
 
β) Γρηγόριος ΠΑΠΠΑΣ Αντιπρόεδρος
 
γ) Ιωάννης ΣΙΑΧΑΜΗΣ Γενικός Γραμματέας
 
δ) Παναγούλα ΛΙΤΣΑ - ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ 
 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες με τα παρακάτω αναγραφόμενα και για το Ιστορικό με περισσότερες πληροφορίες η  κ. Παναγούλα ΛΙΤΣΑ - ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ.
Την Εκδρομή πραγματοποίησε το Τουριστικό Γραφείο  με τον πολύ καλό οδηγό κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο.
Ομιλία Προέδρου.Αγαπητοί Συνάδελφοι ,Συναδέλφισες  Φίλες και Φίλοι.Σας καλημερίζω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας.Θα σας πω λίγα λόγια για την σημασία της σημερινής Εκδρομής που σκοπό έχει Προσκύνημα στην Εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται στην Ι.Μ. ΄Ελωνας . Η 17η Αυγούστου 2006 είναι μία σημαδιακή ημερομηνία για την Ιερά Μονή Έλωνας στον Πάρνωνα, καθώς τότε εκλάπη η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας.Για την σημερινή ημερομηνία που  επισκεπτόμαστε την Ιερά Μονή αυτή έχει  ιδιαιτερότητα.
Διότι εορτάζεται πανηγυρικά  και τελείται αρχιερατική ευχαριστήρια θεία λειτουργία για τον εορτασμό επετείου της Επιστροφής της απαχθείσης εικόνας στο μοναστήρι. Η κλεμμένη εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας   εντοπίστηκε την 23-9-2016  Τριάντα εφτά ημέρες ( 37 ) μετά την κλοπή της από το μοναστήρι της Έλωνας.Με κατάλληλο συντονισμό των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας  συνελήφθη ο  28 χρονος Ρουμάνος δράστης  της κλοπής.
Η θαυματουργή εικόνα βρέθηκε μέσα σε ξύλινο πλαίσιο, τοποθετημένη μέσα στον τοίχο της μικρής εκκλησίας, στο μοναστήρι της Παντάνασσας στο χωριό Φαρακλό Λακωνίας, καλυμμένη από πέτρα, ώστε να μην εντοπίζεται εύκολα.Η εικόνα τοποθετήθηκε στη θέση της στο μοναστήρι της Έλωνας, σε μια πανηγυρική τελετή στις 1 Οκτωβρίου 2006.΄Εκτοτε  εορτάζεται κάθε πρώτη ΚΥΡΙΑΚΗ του μηνός Οκτωβρίου.Στην τοποθεσία που βρέθηκε η εικόνα χτίστηκε με έξοδα της ΕΛΑΣ- εικονοστάσι, στο οποίο τοποθετήθηκε πιστό αντίγραφό της εικόνας.ʼλλες λεπτομέρειες για την Ιερά Μονή Παναγίας ΄Ελωνας θα σας διαβάσει όταν πλησιάζουμε η Ταμίας του Συνδέσμου.Επίσης θέλω να ενημερώσω  ότι : Η επιλογή ημερομηνίας  της πραγματοποιθείσας  και ΔΩΡΕΑΝ Εκδρομής   έγινε αποδεκτή ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο  έπειτα από πρότασή μου.