Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θανόντων αστυνομικών 2-3-2019

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θανόντων αστυνομικών 2-3-2019
Τελευταία ενημέρωση 03/03/2019

Το πρώτο  Ψυχοσάββατο του έτους τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θανόντων συναδέλφων στον Ι.Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις πρώην Σχολές της  Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Την επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος, εκπροσωπώντας τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, και ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος ΚΙΟΥΛΟΣ.
 Μετα από τους επιμνημόσυνους λόγους της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κας Κατερίνας ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, του  Ταξίαρχου κ. Μιχαήλ ΛΑΔΟΜΕΝΟΥ ως εκπρόσωπος του κ. Αρχηγού της ΕΛ.Α.Σ. , του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννη ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ και του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων που έχει ανεγερθεί  στο προαύλιο χώρο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Τον οφειλόμενο φόρο τιμής απέδωσαν στους Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικούς με καταθέσεις στεφάνων, εκ μέρους της Κυβέρνησης, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κα Αικατερίνη ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ ΛΑΔΟΜΕΝΟΣ και εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής ΔΡΙΤΣΑΣ, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεράσιμος ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ, ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Δήμος ΓΟΓΟΛΟΣ, ο εκπρόσωπος του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Γιώργος ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ και ο  βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος ΚΑΤΣΙΚΗΣ.

Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους της Π.Ο.Α.Σ.Α. ο   κ. Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ και ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Ιωάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος ΚΟΛΟΒΟΣ, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. κα Καλλιόπη ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ, , της Περιφέρειας Αττικής, στεφάνι κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος ΑΛΕΞΙΟΥ.
Με την παρουσία τους τίμησαν της Ημέρα Μνήμης, ο γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Στάθης ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας κ. Βασίλειος ΝΤΟΥΜΑΣ, ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ κ. Χάρης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, οικογένειες και συγγενείς των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων και φορέων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών.
Οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, πραγματοποίησαν ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης σε άλλες εκκλησίες και σε Αστυνομικά Μέγαρα, όπου ανά τη χώρα έχουν κατασκευαστεί Μνημεία Πεσόντων Αστυνομικών.