Εορτή της 25ης Μαρτίου 2021 - Παρέλαση τμημάτων των Ε.Δ. και Σ.Α.

Εορτή της 25ης Μαρτίου 2021 - Παρέλαση τμημάτων των Ε.Δ. και Σ.Α.
Τελευταία ενημέρωση 26/03/2021

 Πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων απο την Επανάσταση του 1821 . Στην Αθήνα έκλεισαν οι εκδηλώσεις με την μεγαλειώδη παρέλαση ενώπιον της Π.Δ. κας Σακελαροπούλου των τμημάτων πεζοπόρων και μηχανοκινήτων των Ε.Δ. και των Σ.Α. παρουσία των επισήμων 

Δήλωση μετά την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για την Ελλάδα και τον ελληνισμό.
 
Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ανακαλούμε με συγκίνηση τον ηρωικό αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.
 
Παρά τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία, η επέτειος ακτινοβολεί παντού, στη χώρα μας και το εξωτερικό. Η σημερινή παρέλαση, αντάξια της περίστασης, είναι ένα μήνυμα της ιστορικής μας συνέχειας και παράδοσης.
 
Αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι για όλα όσα έχουμε πετύχει. Η πατρίδα μας είναι ένα σύγχρονο Κράτος Δικαίου που βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
 
Αναλογιζόμαστε την ευθύνη απέναντι στην ιστορία. Η προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής συνοχής είναι, σε αυτή τη συγκυρία, ο δικός μας αγώνας. Η μεγαλύτερη δύναμη του έθνους μας βρίσκεται στην ενότητα και την αλληλεγγύη.  
 
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους Έλληνες.
ΠΗΓΗ: Προεδρία της Δημοκρατίας