Η Ένωση αποστράτων ΕΚΑΜ τίμησε τους πεσόντες της σε εκδήλωση την 2-2-2019

Η Ένωση αποστράτων ΕΚΑΜ τίμησε τους πεσόντες της σε εκδήλωση την 2-2-2019
Τελευταία ενημέρωση 10/02/2019

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΚΑΜ


                                                                                                                          Αθήνα 4-2-2019
                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η από κοινού εκδήλωση της Ένωσης  Αποστράτων  Ε.Κ.Α.Μ. και της Ε.Κ.Α.Μ. για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2-2-2019 στις εγκαταστάσεις της Μονάδας    
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μιχ. Καραμαλάκης, ο Αναπληρωτής  Γ.Α.Δ.Α.  Υποστράτηγος Γ. Ψωμάς, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων Ταξίαρχος κ. Β. Βασιλείου, Διευθυντής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων Ταξίαρχος κ. Πέτρος Τζεφέρης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α κ. Γ. Τσαπάρας, την Π.Ο.Α.Σ.Α. εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κ. Δημ. Μπέτας και ο Ταμίας κ. Ηλίας Τσιβίκης,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αθηνών κ. Χρ. Κονταρίδης, από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Δυτικής Αττικής ο Αναπληρωτής Ταμίας κ.  Π .Κουκούτσης,  πρώην Διοικητές της Ε.Κ.Α.Μ. πολλά μέλη της Ένωσης και άνδρες της Μονάδας.                                                               
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν από την Ένωση ο Υποστράτηγος ε.α.  – Νομικός κ. Νικ. Σουπιώνης και ο Δικηγόρος κ. Δημ. Δημητρίου για την νομική τους στήριξη στο Σωματείο.     Στον χαιρετισμός τους, όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην άδικη περικοπή του επιδόματος που ελάμβαναν οι άνδρες της ΕΚΑΜ όταν ανήκαν οργανικά στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων και στο υψηλό επίπεδο που διατηρείται η Μονάδα και  κατατάσσεται σε  μια από τις καλύτερες  αντίστοιχες Μονάδες στην Ευρώπη.                                       
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Ε.Κ.Α.Μ. κ. Θεόδ. Γιαννακόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:              «Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση  για εμάς τους Αποστράτους, που υπηρετήσαμε στην ΕΚΑΜ και βρισκόμαστε  σήμερα εδώ, στις καινούργιες εγκαταστάσεις της Μονάδας.     Η ΕΚΑΜ είναι για εμάς η δεύτερη οικογένεια μας, αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας. Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από την Αποστρατεία μας, δεν σταμάτησε όμως ποτέ, η αγάπη και η σκέψη μας γι αυτή τη Μονάδα.Εδώ περάσαμε τα καλύτερα χρόνια της ζωή μας, με τις χαρές, τις στεναχώριες, τους κινδύνους, τις αγωνίες, τις επιτυχίες, την καθημερινή τριβή .Όλα αυτά μας έκαναν οικογένεια, εντός και εκτός υπηρεσίας, αυτό είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας της ΕΚΑΜ. Από την περίοδο που υπηρετήσαμε οι περισσότεροι από εμάς σε αυτή την υπηρεσία, έχουν αλλάξει τα πάντα.Στις εγκαταστάσεις, στα υλικοτεχνικά μέσα, στην εκπαίδευση και στην φιλοσοφία της. Σήμερα είναι από όλους αποδεκτό, πως είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ΕΛ.ΑΣ. και μια από τις καλύτερες Ευρωπαϊκές Μονάδες.Εμείς στις επιτυχίες σας, χαιρόμαστε και καμαρώνουμε για εσάς. Στην αποτυχία, γιατί και αυτή μπορεί να υπάρξει και να μην οφείλεται στην ανικανότητα, αλλά σε αστάθμητους παράγοντες, πρέπει να ξέρετε, ότι θα είμαστε δίπλα σας.     Θα σας υπερασπιστούμε και θα σας στηρίξουμε με κάθε τρόπο και με όποιο κόστος.» Ο πρόεδρος της ΄Ενωσης κατέληξε.  «Είναι απαράδεκτο το γεγονός πως μετά την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. και την ένταξη της ΕΚΑΜ στην Διεύθυνση  Ειδικών Δυνάμεων, δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί η άδικη περικοπή του επιδόματος που λαμβάνατε  όταν ανήκατε  οργανικά στη Δ.Α.Ε.   Μπορεί σε αυτή την υπηρεσία να υπηρετούν όλοι εθελοντικά, αυτό όμως δεν απαλλάσσει την πολιτεία από το να αναγνωρίζει την επικινδυνότητα  της αποστολής και την κοινωνική προσφορά των ανδρών της ΕΚΑΜ.»  Πριν την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας Τελέστηκε  Τρισάγιο στο μνημείο που έχει ανεγερθεί  στο χώρο της Μονάδας υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Β. Λάππα  που έχασε την ζωή του σε επιχείρηση της Μονάδας.    

                                                                                                                                                  ΤΟ               
                                                                                                                                                          
                                                                                                                                        
                                                                                                     Δ.Σ.                                                                                                 
                                                                                                .