Η εορτή της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Αγίου Αρτεμίου στην Πιερία

Η εορτή της «Ημέρας της Αστυνομίας» και  του Αγίου Αρτεμίου στην Πιερία
Τελευταία ενημέρωση 25/10/2020

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ 

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΘΥΡΙΔΑ. 73 - ΚΑΤΕΡΙΝΗ  Τ.Κ  601 34                                                         
adamsdim2011@hotmail.com                                                             
 Τηλέφωνο  και Τηλεομοιότυπο : 2351351224                                                       
                                              
 
                                            Δελτίο Τύπου                                   21/10/2020 
 
    Με την παρουσία τοπικών Αρχών, εκπροσώπων Σωμάτων Ασφαλείας, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας καθώς και λίγων πολιτών, εορτάστηκε η «Ημέρα της Αστυνομίας»     και τιμήθηκε η μνήμη τού προστάτη τού Σώματος, Αγίου Αρτεμίου. 
Με παρέμβασή του ο τ. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, ανατρέπει κάποιους σύγχρονους μύθους περί καθιέρωσης της «Ημέρας της Αστυνομίας», δήθεν λόγω …σύλληψης της «17 Νοέμβρη».
Σε δημόσια παρέμβασή του στο διαδίκτυο, ο τ. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.ΣΥ.), Χρήστος Φωτόπουλος, αναφέρθηκε στο πώς και στο γιατί καθιερώθηκε η «Ημέρα τής Αστυνομίας», ανατρέποντας κάποιους μύθους που ήρθαν, αυτές τις μέρες, στο φως τής δημοσιότητας, ότι δήθεν η ημέρα αυτή καθιερώθηκε εξαιτίας τής σύλληψης στελεχών τής τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».
Ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Φωτόπουλου έχει ως εξής:                                                                                                                   «Για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, 20η Οκτωβρίου.   
Ημέρα εορτής μνήμης τού Αγίου Αρτεμίου, προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας - Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας.Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους τους υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ.    Ο 'Αγιος Αρτέμιος να είναι φύλακας άγγελος και βοηθός σ’ αυτούς και στις οικογένειες όλων μας.Ο 'Αγιος Αρτέμιος καθορίσθηκε ως προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας το1987,   (τρία χρόνια μετά την ίδρυσή της -ενοποίηση Χωροφυλακής και Α.Π. (Αστυνομίας Πόλεων).Όμως από υπηρεσιακής πλευράς αλλά και από την Πολιτεία δεν υπήρχε πρόβλεψη ούτε και διάθεση για τον καθορισμό αυτής ως ημέρας Αργίας για το προσωπικό της. Έτσι το 1998/1999 υπήρξε μια σειρά παρεμβάσεων της ΠΟΑΣΥ ύστερα από σχετικά προς τούτο έγγραφα των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Αστυνομικών Υπάλληλων Λακωνίας και Λάρισας. Οι πρώτες παρεμβάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία (1999-2000) είχαν αρνητικές απαντήσεις.  Όμως το αίτημα δεν αφέθηκε στην τύχη του.
Ύστερα από τη συνεχή παρακολούθησή του και την επιμονή και των συγκεκριμένων Πρωτοβάθμιων Λακωνίας και Λάρισας, η Πολιτεία έστερξε και καθιέρωσε τελικά την ημέρα αυτή και ως ημέρα Αργίας το 2003, με θέσπιση σχετικού Νόμου Ν.3103/2003 ΦΕΚ Α-23/29-1-2003.(Η όλη αλληλογραφία στο αρχείο της ΠΟΑΣΥ και των Ενώσεων Αστυνομικών υπαλλήλων Λακωνίας και Λάρισας).
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με ΥΓΕΙΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ κυρίως για τους Αστυνομικούς και τις οικογένειές τους!!!». 
 
                                                                                     ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
                      Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γραμματέας                            
              Αδαμόπουλος Δημήτριος                                      Γεωργιάδης Γεώργιος