Ημέρα των Ενόπλων δυνάμεων 21-11-2018

Ημέρα των Ενόπλων δυνάμεων 21-11-2018
Τελευταία ενημέρωση 29/11/2018

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.
Στην Αθήνα  τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και ακολούθως έγινε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Ο ΥΠΕΘΑ μιλώντας έστειλε μήνυμα εθνικής ενότητας .
«Ανήμερα της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, θέλω μέσα από την καρδιά μου, να ευχηθώ χρόνια πολλά στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς, στους στρατεύσιμους, στους εθνοφύλακες, στο πολιτικό προσωπικό και στους βετεράνους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός να είναι πάντα δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις οικογένειες των στελεχών μας, που είναι το κύριο οπλικό σύστημα της χώρας, προκειμένου να διαφυλάττουν την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα και παράλληλα να συνεχίζουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.
Σε δύσκολες στιγμές, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες σε κάθε άκρη της πατρίδας μας, προσφέροντας με το δυναμικό τους ό,τι καλύτερο μπορούν για την κοινωνία και εισπράττουν τη στήριξη του ελληνικού λαού.
Όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο λαός και η Εκκλησία είναι μαζί, τότε ένα έθνος δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα».
ΠΗΓΗ : ΥΠΕΘΑ