Ματαίωση της Ημέρας τιμής των αποστράτων την 14-6-2020 λόγω του Κορωνοϊού

Ματαίωση της Ημέρας τιμής των αποστράτων την 14-6-2020 λόγω του Κορωνοϊού
Τελευταία ενημέρωση 13/06/2020

 Όπως είναι γνωστό , η Κυριακή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για μια ημέρα με εορταστικό χαρακτήρα , η οποία θεσπίστηκε απο την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του ρόλου και της προσφοράς των αποστράτων Αστυνομικών στη διαμόρφωση της διαχρονικής εικόνας της Ελληνικής Αστυνομίας . Κατόπιν σχετικής απόφασης που επιβάλλει προσωρινά μέτρα στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του covid -19 καθώς και την πρότασή μας για μη πραγματοποίηση , κατά το τρέχον έτος , της εν λόγω εορταστικής εκδήλωσης , Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε όπως ο εορτασμός της Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας την 14-6-2020 δεν θα πραγματοποιηθεί . 

Παρακάτω παραθέτουμε την Πρόταση της Ομοσπονδίας μας :

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ 
                    ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 
Μενάνδρου 54 Τ.Κ. 104 31 ΑΘΗΝΑ                           
 Ε-mail:poaasa@yαhoo.grιστοσελίδα: www.poaasa.gr
Τηλεφωνα : 210-5249884 ΦΑΞ: 210-5228253

Αθήνα,11 Ιουνίου  2020  
              
Αριθμός Πρωτ: 4151                                                                                                                          ΠΡΟΣ:     
  Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας 
Κλάδο Οργάνωσης και Ανθρώπινου δυναμικού 
Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων 
 Τμήμα 4ο  Αποστράτων . 

ΘΕΜΑ : Τέλεση της εορτής τιμής των αποστράτων κατά την ημέρα των Αγίων Πάντων 14-6-2020 .- Προτάσεις .
Κύριε Διευθυντά 
Σε σχέση με το εις το θέμα αντικείμενο η Ομοσπονδία μας σας γνωρίζει τις απόψεις της 
1. Η Ομοσπονδία μας και εξ’ όσων γνωρίζουμε και  οι Σύνδεσμοι – Ενώσεις σε όλη της Ελλάδα έχουμε λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα  πρόληψης κατά του κορωνοϊού ( ΣΧΕΔΙΟ Χ.Α.Μ.- ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ)  σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης, και  έχουν σχέση τόσο με την λειτουργία των γραφείων μας όσο και με τα λοιπά μέτρα Δημόσιας υγείας  . Αυτό δε το έχουμε ανακοινώσει και στα μέλη μας , πέραν των Κυβερνητικών Ανακοινώσεων .
2. Στην επικείμενη εορτή προς τιμή των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι θεσμοθετημένα να πραγματοποιείται την ημέρα των Αγίων Πάντων κάθε χρόνο , προφανώς προβλέπεται η πρόσκληση επισήμων ( φυσική και πολιτική ηγεσία  ) και απόστρατοι Αστυνομικοί   όλων των βαθμίδων  καθώς και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας και των Συνδέσμων και Ενώσεων σε όλη την Επικράτεια  .
3. Οι Τελετές αυτές σύμφωνα με τα προβλεπόμενα θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των Π.Γ.Α.Δ. και Διευθύνσεων Αστυνομίας και η κύρια τελετή στην Αθήνα στον Ι.Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών .
4. Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβανομένου υπόψη :
I. Της επικινδυνότητας του κορωνοϊού.
II. Την πραγματική δυσκολία τήρησης των αποστάσεων στους χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι τελετές όσο και να υπάρχουν καλές προθέσεις από όλους . 
III. Την πρόθεσή μας να προστατευθούν:
Οι εν  ενεργεία συνάδελφοι  που θα λάβουν μέρος στις τελετές τόσο ως αντιπροσωπεία όσο και εν υπηρεσία , και είναι κατά την άποψή μας απαραίτητοι  σε άλλες αστυνομικές αποστολές και μάλιστα  στις δύσκολες αυτές στιγμές που διέρχεται η χώρα μας .
Οι απόστρατοι  που θα προσέλθουν στις τελετές και ανήκουν οι περισσότεροι στις ευπαθείς ομάδες .
IV.    Ο εορτασμός της ημέρας προς τιμή των αποστράτων πρέπει να έχει την ανάλογη από πλευράς τελετουργίας ευρύτερη παρουσία τόσο των εν ενεργεία αστυνομικών όσο και των  αποστράτων και κοινού .
5. Προτείνουμε για τους παραπάνω λόγους όπως για το έτος 2020 να μη πραγματοποιηθεί  σε όλη την Επικράτεια ο εορτασμός της ημέρας προς τιμή των αποστράτων λόγω της πανδημίας .
6. ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ 

                                                                                                       Με εκτίμηση.

                       Ο                  Ο
         Γενικός Γραμματέας                   Πρόεδρος
ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
   Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.                   Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.
 
και την σχετική Διαταγή του Αρχηγείου . Πατήστε εδώ για να τη διαβάσετε .