Ο Σύνδεσμος Α.Σ.Α. Ν Καβάλας τέλεσε θεία λειτουργία στον ΙΝ Γλαύκης Ξάνθης

Ο Σύνδεσμος Α.Σ.Α. Ν Καβάλας τέλεσε θεία λειτουργία στον ΙΝ Γλαύκης Ξάνθης
Τελευταία ενημέρωση 22/11/2019

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ                                          ΚΑΒΑΛΑ  21-11-2019

ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΟΜΟΝΟΙΑΣ 119 – 2ος ΟΡΟΦΟΣ   Τ.Κ.65403
ΜΕΓΑΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 
ΤΗΛ.2510-834231 ΚΙΝ.6944385983
e-mail sasa. kavalas@gmail.com
 
                                                               ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
     Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη  επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων του Συνδέσμου μας, (ανταποκρίθηκαν  60μέλη και φίλοι ),η προγραμματισμένη  για την Κυριακή  10 Νοεμβρίου 2019 εκδρομή για τα Πομακοχώρια  της Ξάνθης, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο  Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  Ν. Ξάνθης και την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.
   Αναχώρηση από την Καβάλα  07.00 το πρωί  και άφιξη στη Γλαύκη στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου ο οποίος ευρίσκεται εντός του υφισταμένου στρατοπέδου. Εκεί μας ανέμενε ο Υποδιοικητής του στρατοπέδου ,    ο Ιερέας Γεώργιος Σπαρτάλης και όλο το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξάνθης. Τελέσθηκε με όλο το προβλεπόμενο τελετουργικό  η Θεία Λειτουργία,  και  αρτοκλασία, με ιεροψάλτες τον συνάδελφο  μας   Χατζησταυράκη Μιχαήλ και Κουταλιανό Παναγιώτη.
  Είχε μήνες να ηχήσει η καμπάνα , να ανάψουν τα  καντήλια  και να ακουστούν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας  στο συγκεκριμένο Ιερό Ναό .
   Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε καφές και εδέσματα από το Δ.Σ. Ξάνθης στη λέσχη του στρατοπέδου. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Ξάνθης, τιμής ένεκεν ,προσέφερε στο πρόεδρο μας ξυλόγλυπτη εικόνα του Αγ. Γεωργίου φιλοτεχνημένη από μέλος του συνδέσμου τους . Στη συνέχεια  όλοι οι εκδρομείς μεταβήκαμε στον Εχίνο για μια μικρή  περιήγηση.
  Το μεσημέρι όλοι οι εκδρομείς του Συνδέσμου μας μεταβήκαμε στη πόλη της Ξάνθης όπου μας έγινε ξενάγηση από συνάδελφο του Δ.Σ. Ξάνθης στη παλιά πόλη και στην οικία του μουσικοσυνθέτη             ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ. 
Μετά το πέρας της ξενάγησης όλοι μαζί μεταβήκαμε στο κέντρο διασκέδασης «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ» για φαγητό και χορό ,που διήρκησε μέχρι αργά το απόγευμα ,παρόντος και όλου του Δ.Σ. Ξάνθης .    Επικράτησε εγκάρδια  συναδελφική  και χαρούμενη ατμόσφαιρα  παρά το βροχερό της ημέρας.
    Στο σημείο αυτό είναι επιβεβλημένο να τονίσουμε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις και επισκέψεις πρέπει να πραγματοποιούνται συχνά στη ευαίσθητη αυτή περιοχή  της Θράκης  μας, για την ενίσχυση του θρησκευτικού και του αλληλένδετου εθνικού  φρονήματος των κατοίκων.
  Μελλοντικά ο Σύνδεσμος μας με πρωτοβουλία του πρόεδρου του κ. ΚΙΟΣΣΕ ΗΛΙΑ θα αναλάβει και άλλες τέτοιου είδους  εξορμήσεις – ημερήσιες εκδρομές , συνδυάζοντας  παράλληλα τη ψυχαγωγία  με το θρησκευτικό και εθνικό συναίσθημα ( υπάρχουν  8 εκκλησίες στην παραμεθόριο περιοχή οι οποίες παραμένουν κλειστές.).
  Στην εκδρομή έλαβαν μέρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Α.Δ. Καβάλας Ταξίαρχος κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ μετά της συζύγου του , ο Πρόεδρος μας  κ. ΚΙΟΣΣΕΣ  ΗΛΙΑΣ ,η Αντιπρόεδρος  κ.ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, ο Γενικός  Γραμματέας κ. ΠΟΝΤΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ,   η Γραμματέας κ. ΚΑΖΑΝΙΔΟΥ-ΚΑΡΑΚΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ,  μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας.                   Ακόμη την εκδρομή μας τίμησε με την παρουσία του και ο π. Αντιπρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Δήμου Καβάλας                       κ. ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
  Τέλος ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς τον φίλο Πρόεδρ κ. ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗ ΘΕΟΦΑΝΗ και όλο το Δ.Σ. του Συνδέσμου της Ξάνθης για την άψογη φιλοξενία και ξενάγηση στα Πομακοχώρια του Εχίνου της Ξάνθης.  
                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Γεν. Γραμματέας Ο Πρόεδρος
            Χρήστος Πόντικας Ηλίας Κιοσσές
Υπαστυνόμος ε.α.         Υπαστυνόμος ε.α.