Ο Σύνδεσμος Α.Σ.Α.Ν. Καβάλας τίμησε τους νεκρούς στο Λιτόχωρο

Ο Σύνδεσμος Α.Σ.Α.Ν. Καβάλας τίμησε τους νεκρούς στο Λιτόχωρο
Τελευταία ενημέρωση 08/04/2019

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ              Καβάλα 8 Απριλίου 2019
ΟΜΟΝΟΙΑΣ 119 – 2ος ΟΡΟΦΟΣ   Τ.Κ.65403
ΜΕΓΑΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΤΗΛ.2510-834231 ΚΙΝ.6944385983
e-mail sasa.kavalas@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

     Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 ,ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ  πραγματοποίησε ημερήσια προσκυνηματική  εκδρομή στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ  ΠΙΕΡΙΑΣ  με πενήντα (50) μέλη και φίλους του Συνδέσμου ,όπου έλαβε μέρος στην τέλεση του ετήσιου μνημοσύνου στην μνήμη των υπέρ Πατρίδος φονευθέντων στη μάχη του Λιτοχώρου την 30/31 Μαρτίου 1946  εννέα (9)  Χωροφυλάκων και τριών (3) Στρατιωτών και μιας γυναίκας , συμπληρώθηκαν 73 χρόνια.
     Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλλει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτόχωρου ,παρουσία Απόστρατων Αστυνομικών ,Στρατιωτικών και φίλων από όλη την Ελλάδα.
     Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στην τελετή, μετέβησαν ,από την εκκλησία  στο Μνημείο  Ηρώων του Λιτόχωρου όπου εψάλλει  τρισάγιο, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Γ΄ Αντιπρόεδρο  της Π.Ο.Α.Σ.Α.   κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ,από τον μοναδικό επιζώντα της μάχης Ανθ/στη  Χωροφυλακής  κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟ, από εκπροσώπους Στρατού και Αεροπορίας  και από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφάλειας Ν. Πιερίας κ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ  ΔΗΜΗΤΡΙΟ, έγινε προσκλητήριο νεκρών  και κατάθεση στεφάνων.
     Στεφάνι από μέρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Καβάλας κατέθεσε ο Πρόεδρος του κ. ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΣΣΕΣ.  Παρέστει  η αναπληρώτρια προέδρου κ. ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ .
   Μετά το πέρας της τελετής οι εκδρομείς επισκεφτήκαν την Ιερά  Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπου  όπου  προσκύνησαν και   στη συνέχεια μετέβησαν και γευμάτισαν σε  πολυτελή ταβέρνα  στο κέντρο της Κατερίνης .
    Αργά το βράδυ επέστρεψαν στην Καβάλα κατενθουσιασμένοι και ικανοποιημένοι ότι τελέσαν το καθήκον τους έναντι των φονευθέντων συναδέλφων τους.
   Συγχαρητήρια στον πρόεδρο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  Ν. Πιερίας  για την πετυχημένη οργάνωση της τιμής και μνήμης στους  υπέρ πατρίδος  πεσόντων  ανδρών  του Σταθμού  Χωροφυλακής  Λιτοχώρου και Στρατιωτών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 

                          Ο  Πρόεδρος                                                               Ο Γεν .Γραμματέας

                 ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΣΣΕΣ                                                                     ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΝΤΙΚΑΣ
                   Υπαστυνόμος ε.α.                                                                     Υπαστυνόμος ε.α