Τελετή παράδοσης απερχομένου και ανάληψης καθηκόντων κ. Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας 2019-5-8

Τελετή παράδοσης απερχομένου και  ανάληψης καθηκόντων κ. Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας 2019-5-8
Τελευταία ενημέρωση 05/08/2019

Η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (5 Αυγούστου 2019) στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής.
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ανέλαβε την Ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Αριστείδη Ανδρικόπουλο.
 
Παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Μάριος Καραγιάννης.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη - Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο.
 
Ακολούθησαν ομιλίες του απερχόμενου Αρχηγού του Σώματος Στρατηγού ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Αριστείδη Ανδρικόπουλου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη .
 
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους o Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ʼμυνας, Αντιναύαρχος ΠΝ Ιωάννης Παξιβανάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων, o Υποστράτηγος Ανδρέας Αθανασόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., ο Υποναύαρχος ΠΝ Δημήτριος Σούφρας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν., ο Υποπτέραρχος Αθανάσιος Σαββόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Α., ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος.
 
Παρέστησαν, επίσης, Επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) Λάμπρος Παππάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού Ταξίαρχος ε.α. Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος και ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Χρήστου.
Απο την Ομοσπονδία μας παρέστησαν  οι: Α αντιπρόεδρος ΜΠΕΤΤΑΣ Δημήτριος, Β αντιπρόεδρος ΒΟΡΓΗΑΣ Κωνσταντίνος και το μέλος του Δ.Σ.  ο επίτιμος υπαρχηγός ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γρηγόριος . Απο τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών Αηνών ο Β Αντιπρόεδρος ΣΚΛΑΒΟΣ Ιωάννης .
 
Περισσότερα πατήστε εδώ :