Τιμήθηκε η Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος 27-1-2021

Τιμήθηκε η Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος 27-1-2021
Τελευταία ενημέρωση 28/01/2021

 Τιμώντας την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στέφανο στο μνημείο στον Κεραμεικό, δίπλα στη συναγωγή της οδού ΜελιδώνηΔήλωση μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αμέσως μετά,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
Με δέος, σεβασμό και βαθιά συγκίνηση απέτισα σήμερα τιμή στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Το Ολοκαύτωμα είναι η πιο ακραία εκδήλωση του κακού στην ανθρώπινη ιστορία και η πιο οδυνηρή κληρονομιά του εικοστού αιώνα. Ένα αποτρόπαιο έγκλημα εναντίον εκατομμυρίων αθώων, που εξοντώθηκαν όχι για κάτι που έκαναν, αλλά γι’ αυτό που ήταν, για τη φυλετική τους ταυτότητα. Μια γενοκτονία εκτελεσμένη με τη μεγαλύτερη ψυχρότητα και συστηματικότητα.
 
Το Ολοκαύτωμα μας αφορά όλους, όχι μόνο τον εβραϊκό λαό. Θέτει συνεχώς σε δοκιμασία την ιστορική μας συνείδηση, την ηθική μας συνείδηση. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο απέναντι στη βαρβαρότητα. Η καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης, η θωράκιση απέναντι στη ρητορική του μίσους και η επαγρύπνηση για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξίας, είναι το ανάχωμά μας στην επέλαση του κακού.
ΠΗΓΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ