Τιμώντας ένα ακρίτα στα Αρριανά Ροδόπης

Τιμώντας ένα ακρίτα στα Αρριανά Ροδόπης
Τελευταία ενημέρωση 25/11/2018

Ο Χρήστος ΚΑΣΣΕΡΗΣ , 90 χρονών σήμερα ,  που ζει και κατοικεί  στην ακριτική περιοχή του  Ιασίου  Ροδόπης ,επί χρόνια πολλά , με αγάπη και προσωπικά του έξοδα φροντίζει για τη συντήρηση του Παρεκκλησίου  της Αγίας Ειρήνης που βρίσκεται στο κοντινό χωριό Αρριανά  Σαπών Ροδόπης .
Για την προσφορά του αυτή ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σ.Α. Ροδόπης   διοργάνωσε εκδήλωση  ,στο Τουριστικό Περίπτερο της Νυμφαίας ,  για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του .
Για την ιστορία , το Παρεκκλήσιον της Αγίας Ειρήνης που βρίσκεται στα Αρριανά  Σαπών Ροδόπης θεμελιώθηκε , ανεγέρθηκε και αποπερατώθηκε τη χρονική περίοδο 1967 – 1969 με πρωτοβουλία του τότε  Διοικητού του Σταθμού Χωροφυλακής  Αρριανών Ανθυπασπιστή Χωροφυλακής ΡΟΥΣΗ Βασιλείου και των υπηρετούντων σε αυτόν Χωροφυλάκων ΖΕΡΒΑ Δημητρίου , ΠΑΛΙΑΚΑ Κωνσταντίνου , ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ Κωνσταντίνου και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ Κυριάκου . Δωρητές του Ναού είναι οι   ΚΑΣΣΕΡΗΣ Χρήστος , ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ Κυριάκος , ΚΙΡΚΙΝΕΖΗΣ Παναγιώτης και ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ Νικόλαος .
Από το αρχείο του Αρχηγείου της Χωροφυλακής διαβάζουμε ότι : <<  τα  θυρανοίξια  τελέσθηκαν  την 11-1-1976 υπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας κ. Δαμασκηνού , αφού προηγήθη τούτων θεία λειτουργία και λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων της Οσιομάρτυρος Αγίας Ειρήνης . Εις την τελετήν παρέστησαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Επιστημών κ. Τρυπάνης , όστις εξήρε το προσφερόμενον υπο της Χωροφυλακής σοβαρόν έργον , οι Βουλευταί Ροδόπης κ.κ. ΣΙΑΝΙΔΗΣ και ΜΠΛΕΤΣΑΣ , ο Β΄ Επιθεωρητής Χωροφυλακής Υποστράτηγος κ. ΠΕΤΣΑΛΑΣ , ο Ανώτερος Διοικητής Χωροφυλακής  Θράκης Συνταγματάρχης κ. ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ , Δήμαρχοι , Κοινοτάρχαι , εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών και πλήθος κόσμου  >> .