Συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιήθηκε σήμερα 10-1-2020 .

 Συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιήθηκε σήμερα 10-1-2020 .
Τελευταία ενημέρωση 10/01/2020

 Συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιήθηκε σήμερα 10-1-2020 . Συγκεντρώθηκαν εκτός απο το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. εκπρόσωποι μελών Δ.Σ. των Συνδέσμων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικής ) απο την Αχαία , Κορινθία , Δυτική Αττική , Νοτιοανατολική Αττική ,  Στη συγκέντρωση  χαιρέτισαν εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
 
Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση διοργανώθηκε με αφορμή την πρότυπη δίκη στην Ολομέλεια του ΣτΕ για το ζήτημα των αναδρομικών, των περικοπών κύριων και επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων, αλλά και την κατάργηση από 1/1/2013 των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος καλοκαιριού. 
Συγκεκριμένα :
Να επιστρέψουν σε όλους τους συνταξιούχους τις περικοπές των νόμων 4051 και 4093 του 2012 :

• Για την περίοδο 1/1/2013 - 9/6/2015, ήτοι το διάστημα από την εφαρμογή των περικοπών έως και την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ: 

• Για την περίοδο 10/6/2015 - 11/5/2016 που αντιστοιχεί στο διάστημα από την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ έως και την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου

• Για την περίοδο 12/5/2016 - 31/12/2018, διάστημα κατά το οποίο εφαρμόστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου όχι όμως και ο επανυπολογισμός των συντάξεων:
 
Στη συνέχεια μίλησαν οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. 
Συγκεκριμένα:
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, έδωσε το στίγμα της μεγάλης συγκέντρωσης και πορείας που έγινε το πρωί της Παρασκευής από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ προς το ΣτΕ και το υπουργείο Εργασίας.
«Μας τσάκισαν ό,τι με αγώνες και θυσίες έχουμε δουλέψει σε όλη μας τη ζωή. Δεν τα χρωστάμε σε κανέναν. Είναι δικά μας και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους από τις πολιτικές ηγεσίες, τις κυβερνήσεις. Γιατί αυτές μας έκοψαν συντάξιμες αποδοχές, κύριες - επικουρικές συντάξεις, την 13η και 14η σύνταξη. Και τώρα πετάνε τη "μπάλα στην εξέδρα", στο ΣτΕ που βγάζει αποφάσεις κατά το δοκούν, άλλοτε ερμαφρόδιτες, άλλοτε ατελέσφορες, πάντα υπέρ των κυβερνήσεων.
Ποτέ δε καλλιεργήσαμε τη λογική "τρέξτε πληρώστε δικηγόρους". Μέχρι και σήμερα τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία, ζητούν 300 και 400 ευρώ από κάθε συνταξιούχο για προσφυγές. Εμείς είχαμε συμπαραστάτες στους αγώνες δικηγόρους που μας έδωσαν νομικές συμβουλές αφιλοκερδώς.
Όμως το δίκιο δε κερδίζεται στις αίθουσες των πρωτοδικείων. Πήραμε πίσω την εισφορά αλληλεγγύης, την εισφορά για την Υγεία, την αρνητική νομοθεσία για τις συντάξεις χηρείας, την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς για τους παλιούς συνταξιούχους. Όλα αυτά δεν μας τα έδωσε κάποιο δικαστήριο. Είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Των 160 αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έγιναν το 2018 και των 140 το 2019».
Ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου μιλώντας για την ανάγκη να μην ενσωματωθούν οι επικουρικές συντάξεις στις κύριες.
 
Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. Ευάγγελος  Χριστακόπουλος,  επισήμανε  «Οι απόστρατοι είμαστε στον αγώνα μαζί με την κοινωνία, μες την κοινωνία. Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι ανεξάρτητη, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα».
 
Ο Τέλης Κάντας πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, υπογράμμισε την ανάγκη «να κλείσουμε τα αυτιά μας στις "σειρήνες". Από το 2010 το ΣτΕ βάζει ταφόπλακα με τις αποφάσεις του για όσα δικαιούμαστε».
 
Ο Γιώργος Πεπόνης από την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΕΛΤΑ μιλάει για την κοροϊδία της 13ης σύνταξης που δόθηκε πέρυσι «ήταν σχεδόν το 1/3».
 
Ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ θυμίζει «είμαστε στο δρόμο απ' την ώρα που άρχισαν οι αδικίες και θα σταματήσουμε όταν δώσουν πίσω όσα μας έκλεψαν».
 
Ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, εκ μέρους του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τόνισε ότι «τα δώρα, οι συντάξεις δεν κερδίζονται στις αίθουσες των πρωτοδικείων, αλλά με αγώνες».
 
Η Γωγώ Παπαδάκου, εκ μέρους της ΠΟΣΕ - ΟΑΕ και η Χριστοδούλου Αθανασία, εκ μέρους των Συνταξιούχων Δικηγόρων μίλησαν για την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα.
 
Ο Κώστας Τζατζάνης πρόεδρος των συνταξιούχων του ΕΣΤΑΜΕΔΕ σημείωσε ότι «δύο δρόμοι υπάρχουν μπροστά μας: Να καταφύγουμε στους θεσμούς που μας σφαγιάζουν ή βαστώντας ο ένας το μπράτσο του άλλου στο δρόμο του αγώνα».
Το Δίκτυο Συνταξιούχων και άλλοι Συνδικαλιστικές Ενώσεις Συνταξιούχων 
(Δείτε εδώ το σχετικό video).
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση  στο υπουργείο Εργασίας .