2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. Αθήνα 26 Μαίου 2001

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. Αθήνα 26 Μαίου 2001
Τελευταία ενημέρωση 17/05/2016

 Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε, κανονικά, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ, στις 26 Μαΐου 2001.
Το 2ο Συνέδριο ακολούθησε μετά από την μεσολάβηση του Έκτακτου Συνεδρίου της Κατερίνης και έπρεπε να αντιμετωπίσει τα οργανω-τικά θέματα, που είχαν τεθεί εκεί, με βασικό θέ¬μα την ενοποίηση των δύο Ομοσπονδιών, που είχε δρομολογηθεί στο Έκτακτο Συνέδριο. Δυστυχώς η ΠΟΣΑΣΑ δεν ανταποκρίθηκε στην πρό¬σκληση και οι συζητήσεις προχώρησαν χωρίς τη δική της συμμετοχή. Το θέμα και σε αυτό το Συ¬νέδριο έμεινε ανοικτό, με την ελπίδα ότι η κατάσταση μπορούσε να βελτιωθεί και να υπάρξουν αποτελέσματα. ʼλλωστε όλοι οι Σύνδεσμοι και οι Ενώσεις, που ήταν μέλη της ΠΟΣΑΣΑ, η μία μετά την άλλη προσχωρούσαν τώρα στην Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.
Απόδειξη της προτιμήσεως των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αποστράτων προς την ΠΟΑΑΣΑ ήταν το γεγονός ότι μόλις στο δεύτερο Συνέδριο της τα μέλη της από πέντε, που ήταν αρχικώς, εί¬χαν αυξηθεί σε είκοσι πέντε, με προοπτική να αυξηθούν περαιτέρω.
Πέρα από τα άλλα θέματα, που συζητήθηκαν, το 2ο Συνέδριο ήταν αφιερωμένο στην ανάδειξη και προβολή της προσωπικότητας των αποστράτων.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νικόλαος Κουτρουμπής στη κεντρική του ομιλία, αλλά και στη διάρκεια της συνεδριάσεως, εξήρε την προσωπικότητα, τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις κοινωνικές ευαισθησίες και το αίσθημα κοινωνικής και εθνικής ευθύνης, που διακατέχουν τους αποστράτους των Σωμάτων Ασφαλείας, και επισήμανε τη δυνατότητα τους να προσφέρουν σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής. Παρότρυνε δε τους Συνδέσμους να προβάλουν τους αποστράτους και να τους ενθαρρύνουν να συμμετέχουν στις κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες του τόπου τους.
Επισήμανε με έμφαση ότι η Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, δεν έχει αποδώσει την οφει¬λομένη προσοχή και σημασία στην ικανότητα, αλλά και στη χρησιμότητα ενός σπάνιου δυναμικού, που είναι οι απόστρατοι, και χαρακτήρισε την Ελλάδα ως χώρα σπάταλη, ακόμη και στην αξιοποί¬ηση του ανθρώπινου δυναμικού της.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση απέστειλε μήνυμα ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδης. Την Ελληνική Αστυνομία εξεπροσώπησε ο Υπαρχηγός του Σώματος κ. Ζουμπούλης Αλέξανδρος. Παρέστησαν επίσης ο Επιτελάρχης κ. Βλάχος Φώτιος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής κ. Παναγόπουλος Ιωάννης. Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι των κομμάτων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι προσκεκλημένοι. Μετά την εκδήλωση ακολούθησε δεξίωση.
(φωτο )Στο πάνελ του 2ου Παν. Συνεδρίου διακρίνονται από δεξιά ο Σωτήρης Ανδριόπουλος, Παν. Μήτσιας, Θεόφιλος Αθανασίου, Νικ. Κουτρουμπής, Αλεξ. Βλάχος και Δημ. Σκλήκας.