Επίκειται η ένταξη των Διευθύνσεων απονομής Συντάξεων Γ.Λ.Κ. στο ( Ι.Κ.Α. ) Ε.Φ.Κ.Α.

Επίκειται η ένταξη των Διευθύνσεων απονομής Συντάξεων Γ.Λ.Κ.  στο ( Ι.Κ.Α. )  Ε.Φ.Κ.Α.
Τελευταία ενημέρωση 03/03/2016

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – Διευθύνσεις Απονομής Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων θα ενταχθούν στο (Ι.Κ.Α.) – Ε.Φ.Κ.Α.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό είναι ραγδαίες και δυσοίωνες. Όσα επισήμαναν και έθιξαν τα προεδρεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. , Π.Ο.ΑΞΙ.Α. , Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. , Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. , Ε.Α.Π.Σ. , Π.Ε.Α.Λ.Σ. στον Υπουργό Εργασίας, κ. Γεώργιο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, κατά την επίσημη συνάντηση που είχαν την 22-01-2016 στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και εμείς στον Υφυπουργό Εργασίας κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ την 09/11/2015 περί ένταξης της κύριας σύνταξης των Σωμάτων Ασφαλείας στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (νυν ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και με ό,τι αυτό συνεπάγεται, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά.
Ειδικότερα, φαίνεται ότι, στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα ενταχθεί και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συγκεκριμένα οι Διευθύνσεις που κανονίζουν και απονέμουν Πολιτικές και Στρατιωτικές συντάξεις, αφού ήδη, ο ως άνω Υπουργός Εργασίας, έχει αποστείλει τον σχετικό φάκελο στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αναμένει τη σύμφωνη γνώμη αυτής. Εξαιτίας της εμφανούς αντισυνταγματικότητας της εν λόγω διαδικασίας ένταξης, φαίνεται ότι προσπαθούν, για τα «μάτια του κόσμου», να διατηρήσουν ένα ελάχιστο μέρος των συντάξεων που σήμερα απονέμονται από το Δημόσιο, ήτοι τις Βουλευτικές, Πολεμικές και Τιμητικές – Προσωπικές συντάξεις σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Π.Ο.Α.Σ.Α., με συγκεκριμένες θέσεις και ανακοινώσεις, αφού προηγούμενα συναντήθηκε με αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, έχει αναδείξει και επισημάνει τα αρνητικά αποτελέσματα που θα επιφέρουν άμεσα σε όλους μας οι διατάξεις του υπό ψήφιση ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση καθόσον ετοιμάζεται ένα νέο χτύπημα σε βάρος μας που δυστυχώς αυτή τη φορά θα είναι ισχυρότερο και πλέον επώδυνο.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ.
Δεν πρέπει να αφήσουμε την επιβίωση μας στα χέρια εντολοδόχων της ανάλγητης κοινωνικά και ανθρωπιστικά κυβέρνησης.
ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ