Η 81η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης

Η 81η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης
Τελευταία ενημέρωση 19/07/2022

Ο εορτασμός της 81ης επετείου της Μάχης της Κρήτης στηγ σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου
Με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γεωργίου Σταμάτη, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγου, κ. Γεωργίου Λυμπινάκη, ως εκπροσώπου του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου και σε συνεργασία με τη Αντιπεριφέρεια  Ρεθύμνου, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 81ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, προς τιμή των πεσόντων ανδρών της Χωροφυλακής και λοιπών πεσόντων το Μάιο του 1941.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το δρόμο θυσίας  με αφετηρία το μνημείο πεσόντων στα Μυσσίρια  και τερματισμό στο Μαυσωλείο του Τμήματός μας.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μαυσωλείο, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Διοικητή του Τμήματος Αστυνομικού Υποδιευθυντή κ. Γερμανάκη Σπυρίδωνα, από την Αστυνόμο Β΄ κα. Παπαμιχελάκη Ειρήνη και έγινε προσκλητήριο νεκρών υπό τους ήχους των τιμητικών βολών αγήματος και κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους προσκεκλημένους.
Μετά την εκδήλωση οι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν  το  μουσειακό χώρο έκθεσης πολεμικού υλικού και ενθυμίων από τη Μάχη της Κρήτης και  το εκθετήριο των στολών και φωτογραφικού υλικού.
Τιμές απέδωσαν η μουσική της Ελληνικής Αστυνομίας, μία Διμοιρία Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής την  Σημαία του Σώματος.
ʼνδρες και γυναίκες με παραδοσιακές ενδυμασίες του ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης πλαισίωναν το μνημείο των πεσόντων και οι Ριζίτες του ομίλου απήγγειλαν ριζίτικα τραγούδια για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης. 
Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση που παρατέθηκε στο αλσύλλιο της Σχολής από τη Διοίκηση  του Τμήματος και την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου .
Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης έγινε η απονομή των μεταλλίων στους νικητές του δρόμου θυσίας. Στους άνδρες 1ος   ήλθε ο  Πετρογιάννης Εμμανουήλ,  2ος  Παπαδάκης Θωμάς και 3ος  ο Σηφακάκης Σπυρίδων και στις γυναίκες : 1η   η Στάλλα Καλλιόπη 2η η Κόλλετ Σταυρίνα  και 3η η Ασημακοπούλου Ελένη.
Τις παραπάνω εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Ακόλουθος ʼμυνας της Αυστραλίας Cpt. Bruce Legge, ο Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Ξανθός Ανδρέας, ο κ. Μανουσάκης Νικόλαος, περιφερειακός σύμβουλος, ως εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε., ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Κακογιαννάκης Νικόλαος, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Μαρινάκης, , ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης κ. Λελεδάκης Δημήτριος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης κ. Αγριμάκης Νικόλαος, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κα. Κουτσαλεδάκη Ρένα, ο Αντιδήμαρχος  Αμαρίου κ. Ψαρουδάκης Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων κ. Δραμουντάνης Μιχαήλ, ο Αντιδήμαρχος Αγ. Βασιλείου κ. Χαραλαμπάκης Ιωάννης Νεκτάριος, , ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνου Αντισυνταγματάρχης (Π.Ζ.) κ. Τσιαντούλας Γεώργιος,  ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου Αστ/κός Δ/ντής κ. Αλεβυζάκης Ευάγγελος, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου  Αντιπλοίαρχος (Λ.Σ.) κ. Καστρινάκης Κωνσταντίνος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ρεθύμνης Πύραρχος κ. Πρωτοπαπαδάκης Αντώνιος, ο Αντιπρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Παπαδογιάννης  Νεκτάριος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ρεθύμνου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Σηφάκης Μανώλης, ο Α Υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ρεθύμνου Αστ/κός Δ/ντής κ. Απόστολος Νησωτάκης, ο Διοικητής της Y.A. Ρεθύμνου Αστ/κός Υποδ/ντής κ. Χρήστος Παπαδάκης, ο Διοικητής του Τ.Τ. Ρεθύμνου Αστ/κός Υποδ/ντής κ. Γεώργιος Μπαλάσης, ο Διοικητής του Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου Αστ/κός Υποδ/ντής κ. Εμμανουήλ Παπαμιχελάκης, ο Διοικητής του Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου Α/Β’ Γιανναδάκης Μανούσος, ο Διοικητής του Α.Τ. Αμαρίου Α/Β’ κ. Λιουδάκης Ιωάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, Ταξίαρχος κ. Αντώνης Κωνσταντάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών κ. Αποστολάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Καρακούδης Στυλιανός, o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Καλομοίρης Νικόλαος, o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Νομού Ρεθύμνης κ. Γύπαρης Ανδρέας, ο κ. Λαμπαρδάκης Νικόλαος ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας Ρεθύμνου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ένωσης Μυλοποταμιτών κ. Κυρίμης Εμμανουήλ, η κα. Βαλαρή Φερενίκη ως εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων, ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης κ. Πετράκης Ιωάννης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ρεθυμνίων πληγέντων από την ναζιστική κατοχή 1941-44 κ. Σταράκης Γεώργιος, εκπρόσωποι  φορέων του νομού,  και πλήθος κόσμου.
ΠΗΓΗ : Σ.Α.Σ.Α. Χανίων και Ρέθεμνος ΝΕΑ