Η Εορτή της Ημέρας τιμής των Αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ. 19-5-2022

Η Εορτή της Ημέρας τιμής των Αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ.  19-5-2022
Τελευταία ενημέρωση 24/06/2022

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της  Κυριακής 19 Ιουνίου 2022, ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων», σε κεντρική εκδήλωση στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Αστυνόμος Β΄ Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

Παρέστησαν ακόμη, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, επίτιμοι Αρχηγοί, Υπαρχηγοί και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, Πρόεδροι και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων, καθώς και Ενώσεων και Συλλόγων Αποστράτων νομού Αττικής, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί, καθώς και λοιπό αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά την ομιλία του ανέφερε:

«Είναι χαρά για εμένα να βρίσκομαι αυτήν την τιμητική και ξεχωριστή για εσάς και για όλους ημέρα μαζί σας, δίπλα σας. Είναι χαρά γιατί εσείς έχετε υπηρετήσει την πατρίδα, μέσα από την σταδιοδρομία σας στην Ελληνική Αστυνομία για πολλές δεκαετίες.

Έχετε κάνει περήφανους τους ανθρώπους σας, τις συζύγους σας, τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας , τους φίλους και τους συγγενείς σας. Έχετε κάνει περήφανους όλους εμάς γιατί έχετε διδάξει τους επόμενους αστυνομικούς ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να μας εμπνέει και να μας συγκινεί για όλη μας τη ζωή. Είναι η αγάπη μας για την πατρίδα. Είναι το καθήκον απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στους πολίτες. Είναι το ύψιστο καθήκον της διαφύλαξης της ασφάλειας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας. Μας το διδάξατε και για αυτό σας χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Αυτό το ευχαριστώ, θέλω να υπογραμμίσω με την παρουσία μου στη σημερινή εκδήλωση και συμβολικά και ουσιαστικά. Γνωρίζετε ότι είμαστε δίπλα στους αστυνομικούς. Γνωρίζετε ότι είστε ένα ενεργό και ζωντανό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Είμαστε όλοι μια οικογένεια γιατί έχουμε ανάγκη τη γνώση και την εμπειρία σας, τη σοφία που έχει κανείς όταν έχει περάσει από το Σώμα, όταν έχει περάσει δοκιμασίες, όταν θυμάται τις καθημερινές αγωνίες, τα ξενύχτια, την απόσταση από την οικογένεια, τις προσωπικές θυσίες και τους μεγάλους κινδύνους που περνά όταν υπηρετεί κανείς με τιμή την Ελληνική Αστυνομία.

Γιατί την Ελληνική Αστυνομία την υπηρετούν με τιμή, η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών και γυναικών που έχουν δώσει όρκο στο Σύνταγμα και στην Πατρίδα μας μέσα από την Υπηρεσία στην Ελληνική Αστυνομία. Οι ελάχιστοι επίορκοι δεν έχουν καμία θέση στην ΕΛΑΣ. Κυρίες και κύριοι, δίνουμε μαζί καθημερινά πολλούς αγώνες για να βελτιώνουμε τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, για να γίνεται πιο αποτελεσματική, για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς.

Σήμερα, στην αρχή αυτού του καλοκαιριού, θα ήθελα να απευθυνθώ σε εσάς, σε όλους εσάς, τόσο στους εν ενεργεία αξιωματικούς, όσο και στους αποστράτους εν εφεδρεία αστυνομικούς μας. Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο. Παγκοσμίως υπάρχει μία θύελλα. Μετά την πανδημία του κορωνοιού και προτού προλάβει η ανθρωπότητα να συνέλθει, δεχόμαστε τα πλήγματα και τις βαριές συνέπειες ενός άδικου, παράλογου, παράνομου πολέμου που προήλθε από τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με βαριές συνέπειες όχι μόνο για τον ουκρανικό λαό, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους και ιδίως και εμάς τους Έλληνες.

Δίνουμε μάχη κάθε μέρα δίπλα στην κοινωνία για να την κρατήσουμε όρθια, να στηρίξουμε τους πολίτες από τα κύματα ακρίβειας που προκάλεσε αυτός ο πόλεμος και απειλούν το βιοτικό επίπεδο και την κοινωνική συνοχή.

Το κράτος, η πολιτεία, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και η υγιής επιχειρηματικότητα, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του λόφου. Και εμείς οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα και θαύματα.

Αυτό το καλοκαίρι είμαστε υποχρεωμένοι να επαγρυπνούμε περισσότερο από ποτέ. Οι προκλητικές απειλές από την ηγεσία της γειτονικής Τουρκίας, δεν μπορούν να βρουν την παραμικρή ανταπόκριση, προφανώς σε κανέναν στην Ελλάδα αλλά και σε κανέναν στον κόσμο. Είμαστε έτοιμοι, είμαστε αποφασισμένοι, προασπίζουμε τα σύνορά μας, η Ελληνική Αστυνομία κάνει με άριστο τρόπο τη δουλειά της στον Έβρο και όπου αλλού κληθεί.

Θέλω να σας ζητήσω από όλους να έχουμε απόλυτη επαγρύπνηση, είναι μια χρονική περίοδος που δεν επιτρέπεται η παραμικρή αδυναμία και η παραμικρή υστέρηση στην εκτέλεση του καθήκοντος. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι ενωμένοι με εγρήγορση, με αυστηρή εφαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων θα ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε απειλή χρειαστεί και κληθούμε να ανταποκριθούμε.

Θερμές ευχές σε όλους. Να είστε καλά να είστε πάντα δίπλα μας, να χαίρεστε την οικογένεια σας και να έχετε έτη πολλά. Χρόνια πολλά στους απόστρατους. Χρόνια πολλά στην Ελληνική Αστυνομία. Χρόνια πολλά στην πατρίδα μας.»                                                                   ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
του Προέδρου   της Π.Ο.Α.Σ.Α. υποστράτηγου ε.α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευάγγελου

Η θεσμοθέτηση του εορτασμού της ΄΄ Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ. ΄΄ έγινε με σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς αυτών στην ελληνική κοινωνία. Έγινε για να τιμώνται διαχρονικά οι ανιδιοτελείς εργάτες της κοινωνικής συνοχής που , κάτω από δύσκολες συνθήκες , συνέβαλαν στην ανάδειξη του θεσμού της Αστυνομίας.
Η περιοδικότητα της γιορτής αυτής αναβαθμίζει και ενδυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. Εμείς , ως ΠΟΑΣΑ, έχουμε αναγάγει τη γιορτή αυτή ως γιορτή όλων των Αποστράτων των Σ.Α.
Εν ενεργεία συνάδερφοι υπηρετήσαμε και υπηρετείτε εσείς τώρα έναν θεσμό , τον θεσμό της Αστυνομίας , ενός θεσμού  που είναι στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού και απαιτεί να τον υπηρετούν άτομα με αρχές αξίες και ιδανικά.  Θέλει οι αστυνομικοί μας να χαρακτηρίζονται από ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά και να ακολουθούν οι οικονομικές απολαβές. Δυστυχώς το λειτούργημά μας απαιτεί θυσίες , καθημερινό αγώνα και πιθανόν απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Στον αγώνα αυτό λοιπόν δεν είστε μόνοι. Έχετε και εμάς συμμάχους. Είμαστε σύμμαχοί σας στην καθημερινή μάχη σας απέναντι στο έγκλημα και αποτελούμε πρεσβευτές της πολυποίκιλης προσφοράς σας στην ελληνική κοινωνία. Παραμένουμε αταλάντευτα πιστοί στην αλληλένδετη και διαχρονική σχέση μας. Μια σχέση που δύο φορές οι κυβερνώντες  πήγαν να τη διαγράψουν. Πρώτα η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τον Ν. 4387/16 (Νόμος ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ) που διαχώρισε τα μισθολόγια μας και δεύτερον η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τον Νόμο ΒΡΟΥΤΣΗ που πήγε να βάλει ταφόπλακα στη σχέση αυτή. Και οι δύο απόπειρες απέτυχαν. Απέτυχαν διότι δεν τους το επιτρέψαμε εμείς και εσείς. Μπορεί να διαχώρισαν τα μισθολόγια μας αλλά δεν μπόρεσαν να διαχωρίσουν τις καρδίες μας. Το αποδεικνύει περίτρανα η σημερινή εκδήλωσή μας .
Κύριε Υπουργέ ,
σήμερα οι Απόστρατοι της ΕΛ.ΑΣ. και των Σ.Α. αξιοποιώντας τις ιστορικές παρακαταθήκες και διδασκόμενοι από τα λάθη του παρελθόντος κοιτάμε μπροστά , στο μέλλον , και ευελπιστούμε να έχουμε καθοριστική συμβολή στην σφράγιση των εξελίξεων σε όλο το εύρος των κοινωνικών , πολιτικών και οικονομικών προκλήσεων της Ελλάδας του 21ου αιώνα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου μας για την επαναδραστηριοποίηση του ΠΟΚΕΑ , αλλά και τη δημιουργία αλσυλλίου δίπλα στα γραφεία μας. επίσης σας μεταφέρω από το πρόσφατο Πανελλήνιο Συνέδριό μας τις ευχαριστίες του συνόλου των αποστράτων των Σ.Α για την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν οι Έλληνες Αστυνομικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Είναι όμως ανάγκη και αποτελούν θέματα άμεσης επίλυσης τα ακόλουθα:
•    Θεσμοθέτηση νομοθετικού πλαισίου αξιοποίησης των αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ.
•    ʼμεση παρέμβαση ούτως ώστε το ΝΙΜΙΤΣ να γίνει Νοσοκομείο όλων των αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ. και όχι μόνο των Αξιωματικών.
•    Ζητάμε την παρέμβασή σας ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία μείωση των μερισμάτων του ΜΤΣ στους χαμηλόβαθμους μερισματούχους.
•    Να καταργηθεί επιτέλους η αναχρονιστική διάταξη που διαχωρίζει τους εισερχομένους στην ΕΛ.ΑΣ. σε τέως Ε.Χ. και τέως Α.Π.
•    Αφήνουμε τελευταίο αλλά είναι πρώτο στις καρδίες μας και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των εν ενεργεία συναδέρφων μας , εκμεταλλευόμενοι και τις ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην πατρίδα μας  , και ζητάμε κ. Υπουργέ να γράψετε ιστορία υιοθετώντας άμεσα ένα καίριο και διαχρονικό αίτημά όλων μας την θεσμοθέτηση του επιδόματος επικινδύνου εργασίας στον Έλληνα Αστυνομικό , στον Έλληνα υπηρετούντα στα Σώματα Ασφαλείας .
Είμαστε λοιπόν μαζί εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στον αγώνα αναβάθμισης της κοινωνίας μας , στον αγώνα επιβίωσης του Έλληνα πολίτη με ασφάλεια αλλά και στον αγώνα που δίνει η πατρίδα μας ενάντια στα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση και  επιτείνει ο κακός μας γείτονας η Τουρκία.
Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι με υγεία.


Προηγήθηκε η Ημερήσια Διαταγή του κυρίου Αρχηγού .

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΡΧΗΓΟΣ

Αριθ. Πρωτ.: 1

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»
19-06-2022

Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί έναν σύγχρονο Οργανισμό παροχής κοινωνικού έργου, όπου με   το κύρος και την αξιοπιστία που έχει ανακτήσει, κερδίζει συνεχώς την αποδοχή και την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Όμως, η εδραίωση αυτής της σχέσης αστυνομικού-πολίτη, δεν ήταν αποτέλεσμα μιας ημέρας. Είναι απόρροια σκληρής, επίμονης και συλλογικής προσπάθειας ανθρώπων, που πριν από εμάς μόχθησαν, κόπιασαν και κατάφεραν με το έργο και την προσφορά τους, σε βάθος χρόνου, να αναδείξουν και να καθιερώσουν στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, το πραγματικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκείνου δηλαδή, που προστατεύει και διασφαλίζει την εσωτερική ασφάλεια, την κοινωνική ομαλότητα, αλλά και την ανεμπόδιστη άσκηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.
 
Γι΄ αυτό το λόγο, η Πολιτεία, ως ένδειξη αναγνώρισης αυτής της προσφοράς, αλλά και θέλοντας να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας, απαραίτητη για την εξασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του Σώματος, καθιέρωσε την ημέρα εορτασμού των Αγίων Πάντων, ως ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας, ασφαλώς και δεν είναι τυχαία, καθώς όπως η εκκλησία μας, τιμά όλους τους χριστιανούς που με το έργο τους ή τη μαρτυρία τους προσέφεραν στον Χριστιανισμό, έτσι και η Ελληνική Αστυνομία εκφράζει το σεβασμό στο έργο, που με θυσίες και αυταπάρνηση παρείχαν όλοι οι απόστρατοι αστυνομικοί.
Η ημέρα αυτή, λοιπόν, είναι ημέρα απόδοσης τιμής στους προκατόχους μας, αλλά και ημέρα αναγνώρισης του χρέους μας να σεβαστούμε τις παρακαταθήκες που μας κληροδότησαν και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, με μεγαλύτερη προσήλωση στο σκοπό που έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε.
Σε αυτή την καθημερινή και δύσκολη προσπάθεια, σας νιώθουμε δίπλα μας. Νιώθουμε ότι δεν είστε αποκομμένοι από τα δρώμενα και τις εξελίξεις, αλλά αντιθέτως συνοδοιπόροι και συναγωνιστές. Η εμπειρία σας είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίησή της επ΄ ωφελεία του Σώματος.
Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, θέλω λοιπόν την ημέρα αυτή, να σας διαβεβαιώσω, ότι πάντοτε θα αποτελείτε ενεργό και πολύτιμο μέλος της ευρύτερης αστυνομικής οικογένειας στον καθημερινό μας αγώνα, για μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, δημοκρατική, που σέβεται και υπερασπίζεται τον πολίτη.
 
Όλοι εμείς, οι εν ενεργεία συνάδελφοί σας, είμαστε υπερήφανοι για όλους εσάς που υπηρετήσατε και εξακολουθείτε, από άλλο χώρο και με άλλο τρόπο, αλλά με τον ίδιο πάντα ζήλο, να προσφέρετε στο Σώμα. Εύχομαι και πιστεύω να αποδειχτούμε άξιοι συνεχιστές της Ιστορίας μας.
Χρόνια σας πολλά!


Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΥΜΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ


Ομιλίες πραγματοποίησαν αντιπροσωπευτικά και οι Πρόεδροι των Πρωτοβάθμιων Συνδέσμων και Ενώσεων ήτοι : ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων, κ. Ηλίας Παπαευθυμίου, , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, Αντιστράτηγος ε.α. ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ Νικόλαος 

Πανοσιολογιότατε, Κύριε Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ,
κ. κ. Γενικοί Γραμματείς, 
Κύριε Αρχηγέ, Κύριοι Επίτιμοι Αρχηγοί, Κύριε Υπαρχηγέ, 
Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας
Αγαπητοί φίλοι, απόστρατοι και εν ενεργεία συνάδελφοι.

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, χαιρετίζει και τιμά τη σημερινή ημέρα, της εορτής των Αγίων Πάντων, που καθιερώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ως ημέρα απόδοσης ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της αξίας και της προσφοράς των αποστράτων αστυνομικών.
Είναι μια λαμπρή υπενθύμιση της διάθεσης ζωής στην κοινωνία, των ανθρώπων εκείνων, που επίπονα, άφησαν τα δικά τους ίχνη, στην ένδοξη ιστορική διαδρομή των προγενέστερων Σωμάτων και της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Στη διάρκεια του υπηρεσιακού τους καθήκοντος οι απόστρατοι βρέθηκαν πολλές φορές ανάμεσα σε κοινωνικές και πολιτικές συμπληγάδες της εποχής τους και με κυρίαρχα τα αισθήματα, ευθύνης και ανιδιοτέλειας, έφεραν σε πέρας το καθήκον τους, χρέος προσφοράς στους πολίτες της χώρας μας.
Ακόμα κατάφεραν και σφυρηλάτησαν αξίες, ικανές σεβασμού και ορθής καθοδήγησης των διαδόχων τους και με αυταπάρνηση ζωής οικοδόμησαν σημαντικά στηρίγματα που επιτρέπουν στον αστυνομικό Οργανισμό να εκπληρώνει με επάρκεια τη δύσκολη αποστολή του. 

Κυρίες και Κύριοι,
Η συνεχής ανάδειξη και διατήρηση της Ιστορίας των Αστυνομικών Σωμάτων, η ενίσχυση και η βελτίωση της αξιοπρεπούς διαβίωσης και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συνταξιούχων συναδέλφων και η διαφύλαξη της μοναδικότητας της συνοχής και της συνέχειας της αστυνομικής οικογένειας είναι βασικοί πυλώνες δράσης των Συνδέσμων και Ενώσεων των Αποστράτων. 
Η Ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας και των Σωμάτων που προήλθε, είναι ταυτισμένη με την Ιστορία της πατρίδας μας. Οι πρόσφατες προσπάθειες τους Υπουργείου και του Συνδέσμου μας με την παρουσίαση συγγραφικού και επετειακού έργου αντίστοιχα, καθώς και η στενή συνεργασία μας με τη Διεύθυνση Ιστορίας της Ελληνικής Αστυνομίας και το ΠΟΚΕΑ μας κάνει να αισιοδοξούμε για τις παρακαταθήκες μας στις επόμενες γενιές.
Σημαντικότερος κεντρικός πυλώνας δράσης μας είναι η σταθερότητα και η βελτίωση του επιπέδου ζωής των μελών μας. Οι απόστρατοι πλήρωσαν και πληρώνουν βαρύ τίμημα από την οικονομική κρίση και ευελπιστούν σε σταδιακή και δίκαιη αποκατάσταση. 
Κύριε Υπουργέ, 
Η μοναδικότητα της επαγγελματικής συνοχής και συνέχειας των εν ενεργεία και σε αποστρατεία συναδέλφων, σας παρέχει τα εχέγγυα να κατανοείτε τα προβλήματα των αποστράτων και να στέκεστε θεσμικός αρωγός σε κάθε αναζήτηση λύσης τους.
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι σας εμπιστευόμαστε ως τη φωνή μας τόσο στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου όσο και σε αυτές της Βουλής των Ελλήνων για όλα τα θέματα που μας αφορούν. 
Με τη συμβολή σας, τη σύνεση και την πειθώ στον κοινό τόπο, μπορούν να παραχθούν επωφελή αποτελέσματα.
Κύριε Αρχηγέ,
Οι απόστρατοι είναι πάντοτε συνοδοιπόροι στο δρόμο των επιλογών σας για μια σύγχρονη, αξιόπιστη, ψηφιακή και αποτελεσματική Αστυνομία. Μια Αστυνομία που καθημερινά να αποδεικνύει στην πράξη ότι υπηρετεί και εξυπηρετεί τον πολίτη και αυτό να αποτυπώνεται χωρίς καμιά παρέκκλιση ή εκπτώσεις μέσα από τη συμπεριφορά των στελεχών και του προσωπικού προς εκείνον.
Ως Ηγεσία, συνεχίστε να σφυρηλατείτε και να καλλιεργείτε στο Αστυνομικό Σώμα αξίες επαγγελματικής προόδου, δεοντολογικής συμπεριφοράς, διαφάνειας και ηθικής υπεροχής.
Να είστε βέβαιος ότι οι επόμενες γενιές των αστυνομικών, θα αναζητήσουν από το σημερινό σας έργο και το έργο των συνεργατών σας, τα ξεχωριστά και καινοτόμα παραδείγματα και θα τα θέσουν λίθο για τη βελτίωση του σκοπού τους.

Κες & Κοι Ανώτατοι & Ανώτεροι Αξιωματικοί & Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας,

Όλοι εμείς οι απόστρατοι, συνθετικό τμήμα της ιστορίας και των αγώνων του αστυνομικού Οργανισμού, με σεβασμό στη δημοκρατία, στο θεσμό και στις προσπάθειές σας, σας θαυμάζουμε και σας συγχαίρουμε για τις πολλαπλές επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα της αποστολή σας, της εγκληματικότητας και της υπεράσπισης της δημόσιας και της εθνικής ασφάλειας.
Σας παροτρύνουμε να εμπνέετε υφισταμένους και συναδέλφους, με αφοσίωση, με εντιμότητα, με ιδανικά και με οράματα της εποχή σας ώστε στο πλήρωμα του χρόνου να παραδώσετε τη σκυτάλη σε δρομείς που εσείς προετοιμάσατε και εσείς εκπαιδεύσατε για να γίνουν ισάξιοι και καλύτεροί σας. 
Ευχή και προσδοκία των αποστράτων είναι να ξεπερνάτε τους εαυτούς σας και να αθροίζετε τις δυνάμεις σας για μια κοινωνία και ένα κόσμο, με περισσότερη ασφάλεια, λιγότερο πόνο και λιγότερους κινδύνους.   

Χρόνια Πολλά και Καλή δύναμη σε όλους.

 και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, κ. Αντώνιος Μποταίτης.
ΠΗΓΗ :ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.και αρχείο Π.Ο.Α.Σ.Α.