Η επίσημη έναρξη του 23 Π.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. την 29-4-2023

Η επίσημη έναρξη του 23 Π.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. την 29-4-2023
Τελευταία ενημέρωση 06/05/2023

Πραγματοποιήθηκε την 29-4-2023  η τελετή έναρξης των εργασιών του 23ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Σ.Α. Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι:
 
1.    Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Καθηγητής κ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ Ιωάννης , ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό προς τους συνέδρους .  
2.    Η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου Αθηνά ΚΟΡΚΑ - ΚΩΝΣΤΑ ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη  κ. ΝΙΚΑ και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. ΒΥΤΙΝΙΩΤΗ Χαρίλαου .
3.    Ο Δήμαρχος Λουτρακίου -Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. ΓΚΙΩΝΗΣ Γεώργιος .
4.    Ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου Ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ.  ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΣ Ιωάννης
5.    Ο Ταξίαρχος κ. ΤΕΤΡΑΔΗΣ Χαράλαμπος Διευθυντής Αστυνομίας Κορινθίας ως εκπρόσωπος του  κ. Αρχηγού ΕΛ.Α.Σ ο οποίος δεν δύναται να παραστεί λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών .
6.    Ο Αρχιπύραρχος ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ Δημήτριος Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου ως εκπρόσωπος κ Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος
7.    Ο ανθυποπλοίαρχος  Λ.Σ.- Ελληνικής Ακτοφυλακής ΧΡΟΝΗΣ Δημήτριος και η ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΔΑΙΑΜΑΝΤΗ Ευγενία , ως εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Κορίνθου ΚΟΝΤΟΥ Παναγιώτη και του Αρχηγείου  του Λ.Σ.
8.    Η Διοικητής του ΑΤ. Λουτρακίου Αστυνόμος Β ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ Ε
9.    Ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. Αστυνομικός Υποδιευθυντής ε.α. κ. ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ Ιωάννης .
10.    Το επίτιμο μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. Αστυνομικός  Υποδιευθυντής ε.α. κ. ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ Νικόλαος .
11.    Ο Εκπρόσωπος της Motor Oil  μας έστειλε μήνυμα ότι δεν μπορεί να παραστεί  και στέλνει τους χαιρετισμούς στους συνέδρους
12.    Ο επίτιμος Ειδικός Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. του ΝΙΜΙΤΣ , ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος μας  έστειλε τον χαιρετισμό του προς τους Συνέδρους διότι για λόγους οικογενειακούς  δεν δύναται να παραστεί  στο Συνέδριο .
Ακολούθησε :
Η τήρηση ενός  λεπτού σιγή, στη μνήμη των συναδέλφων, οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ή έφυγαν από τη ζωή για οποιαδήποτε αιτία.
Η ομιλία του  Προέδρου  Ένωσης  Αποστράτων Σ.Α. Ν. Κορινθίας ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Βασιλείου
 στην έδρα του πραγματοποιείται το 23ο  Π.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. .
Η ομιλία  του Επίτιμου Προέδρου  Ένωσης  Αποστράτων Σ.Α. Ν. Κορινθίας και Επίτιμου Αντιπρόεδρου Δ.Σ. Π.Ο.Α.Σ.Α. ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗ Ιωάννη.
Η ομιλία του Β΄ Αντιπροέδρου Π.Ο.Α.Σ.Α. ΒΟΡΓΙΑ Κωνσταντίνου .
Ο Χαιρετισμός του κ. Προέδρου Π.Ο.Α.Σ.Α. υποστράτηγου ε.α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευάγγελου :
Κυρία  εκπρόσωπε του Περιφερειάρχη  , Κύριε Δήμαρχε , Κύριε αντιδήμαρχε τέως συνάδελφε. Κύριε ταξίαρχε εκπρόσωπε  του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. ., Κύριε αρχιπύραρχε  εκπρόσωπε  του κ. Αρχηγού του ΠΟ.Σ. , Κύριε εκπρόσωπε του Λιμενικού Σώματος. Κύριοι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών Ενώσεων. Συνάδερφοι. Κυρίες και κύριοι.

Εμείς οι απόστρατοι των Σ.Α. , πριν από 24 χρόνια , δημιουργώντας την Ομοσπονδία μας δηλώσαμε εμπράκτως  ότι οι αρχές , οι αξίες και τα ιδανικά που υπηρετήσαμε δεν αποστρατεύονται  .
Αποφασίσαμε μια πορεία μέσα στο χρόνο , μέσα σε μια λεωφόρο που έχει δύο παράλληλες ροές . Η μία ροή είναι η συμμετοχή και ο αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων μας , τη διατήρηση των κεκτημένων μας και την ανάκτηση των χαμένων μας. Η άλλη ροή είναι η διαχρονική πίστη στις αρχές που πρεσβεύει η Π.Ο.Α.Σ.Α. , αρχές που για εμάς τους Αποστράτους των Σ.Α. είναι αδιαπραγμάτευτες.
Είμαστε λαμπαδηδρόμοι της κοινωνικής προσφοράς , φωτεινοί σηματοδότες της ανθρώπινης αλληλεγγύης , φορείς φιλίας και εθελοντισμού , ζωντανά  παραδείγματα αγωνιστών της καθημερινότητας.
Ως Απόστρατοι των Σ.Α. λέμε ΝΑΙ  στη Δημοκρατία και την Ελευθερία και ΟΧΙ στον φασισμό και τον άκρατο λαϊκισμό. Λέμε ΝΑΙ στον υγιή πατριωτισμό , στην εθνική συνεννόηση και διακομματική συναίνεση και ΟΧΙ   στο τυφλό κομματικό μίσος και το διχασμό. Λέμε ΝΑΙ στον αγώνα ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση και τη κοινωνική περιθωριοποίηση και  ΟΧΙ στον εφησυχασμό, την αδιαφορία , την μη συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες.
Δηλώνουμε παρόντες   στον αγώνα της πατρίδας μας για αναγέννηση και ανάκτηση της διεθνούς θέσης που της έχει επιβάλει η ιστορία.
Οι μάχες που δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε δεν έχουν κομματική ταυτότητα. Είναι μάχες που δίνονται μαζί με όλους τους Έλληνες , τους συνταξιούχους , τους εργαζόμενους , τους άνεργους νέους , είναι μάχες επιβίωσης , είναι μάχες ζωής και ταυτότητας.
Παράλληλα μέσα σε αυτό το κοινωνικά διαμορφωθέν σκηνικό , εμείς οι Απόστρατοι των Σ.Α.  , αναδεικνύουμε το ρόλο μας , ένα ρόλο πολυποίκιλο , σημαντικό , ένα ρόλο που επιβάλει :
•    Πρωτοπορία  για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης.
•    Αγώνα υπεράσπισης αρχών και αξιών.
•    Αγώνα για μια πατρίδα εθνικά υπερήφανη , για μια πατρίδα σημείο αναφοράς , για μια πατρίδα αντάξια των προγόνων μας.
Έχουμε κάνει λοιπόν σημαία της καθημερινότητάς μας τον διαρκή αγώνα μέσα στην κοινωνία , μαζί με τη κοινωνία για μια καλύτερη κοινωνία.
Ακολούθησαν οι  Χαιρετισμοί των Προσκεκλημένων  και η επίδοση αναμνηστικών πλακετών της Ομοσπονδίας μας :
•    Στην εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου Αθηνά ΚΟΡΚΑ - ΚΩΝΣΤΑ ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη  κ. ΝΙΚΑ και του Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Κορινθίας κ. ΒΥΤΙΝΙΩΤΗ Χαρίλαου .
•    Στον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. ΓΚΙΩΝΗ Γεώργιο
•    Ο Πρόεδρος της  Ένωσης  Αποστράτων Σ.Α. Ν. Κορινθίας ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Βασίλειος παρέλαβε και θα επιδώσει τις πλακέτες στον κ.  Δήμαρχο Κορινθίων και στον Διευθυντή της ΜΟΤΟR OIL A.E. χορηγό του Συνεδρίου μας
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ επέδωσε στον κ. Πρόεδρο της Π.Ο.Α.Σ.Α.  το Βιβλίο της Ιστορίας του Συνδέσμου , ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ Αντώνιος επέδωσε ένα αντίτυπο του Βιβλίου στον Πρόεδρος της  Ένωσης  Αποστράτων Σ.Α. Ν. Κορινθίας ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Βασίλειο .και στη συνέχεια ο Πρόεδρος επέδωσε ένα βιβλίο στον Γ.Γ. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗ Οδυσσέα .
Ακολούθησε η τελετή  έναρξης των εργασιών του 23ου Π.Σ. της Ομοσπονδίας μας . Την κήρυξαν και οι τρείς παριστάμενοι Αξιωματικοί εκπρόσωποι των Αρχηγείων της Ελληνικής Αστυνομίας , του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής .
Ακολούθησε επίσημο δείπνο στο Ξενοδοχείο ..