Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή Βία . Επικοινωνιακές Δράσεις

Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή Βία . Επικοινωνιακές Δράσεις
Τελευταία ενημέρωση 28/11/2021

Επικοινωνιακές δράσεις – ενημερώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών»
 
Στην εκστρατεία ενημέρωσης συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης
 
Εγκαινιάστηκε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου
 
Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας λειτουργούν επίσης στην Αττική, στα Αστυνομικά Τμήματα Ομόνοιας, Δημοτικού Θεάτρου, Περιστερίου, Αγίας Παρασκευής και στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη
 
Με κεντρικό μήνυμα «Σπάσε τη σιωπή. Είμαστε εδώ» πραγματοποιήθηκαν σήμερα ειδικές επικοινωνιακές δράσεις – ενημερώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
 
Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος διοργανώθηκε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, όπου αστυνομικοί των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, πραγματοποίησαν διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού.
 
Στην εκστρατεία ενημέρωσης συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου όπου εγκαινιάστηκε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας (σχετ. το από 25-11-2021 Δελτίο Τύπου ).
 
Πρόκειται για ένα από τα έξι γραφεία που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και ο εξοπλισμός των γραφείων είναι δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος». Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας λειτουργούν επίσης στην Αττική, στα Αστυνομικά Τμήματα Ομόνοιας, Δημοτικού Θεάτρου, Περιστερίου, Αγίας Παρασκευής και στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, στο μήνυμά του για τη σημερινή ημέρα τόνισε:

«Η Ελληνική Αστυνομία κατά την εκπλήρωση της αποστολής της έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την ατομική και κοινωνική κατοχύρωση του αγαθού της ασφάλειας, προστατεύοντας τόσο τους πολιτειακούς θεσμούς όσο και τον ίδιο τον πολίτη, οχυρώνοντας και προασπίζοντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του.

Στο πλαίσιο της ισότητας και της προστασίας των θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και με σεβασμό στην αξία της προσωπικότητας κάθε πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία σήμερα την 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, τιμά κάθε γυναίκα, απορρίπτοντας οποιαδήποτε μορφή κακοποίησής της, ενώ στέκεται στο πλευρό της σε κάθε περίσταση καταστρατήγησης και υπονόμευσης της ύπαρξης και της ιδιαίτερης φύσης της.» Το μήνυμα ολόκληρο διαβάστε το σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας μας . 
 
Παρόμοιες δράσεις – ενημερώσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη την επικράτεια και μέσω των επίσημων λογαριασμών της Ελληνικής Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook και στο Twitter .
ΠΗΓΗ . ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛ.ΑΣ. 

Η Ομοσπονδία μας στα πλαίσια  του αγώνα που γίνεται παγκόσμια στο επίπεδο της εξάλειψης της ενδοοικογενειακής βίας σας παρουσιάζει την δημοσιευθείσα  ετήσια έκθεση απολογισμού έργου των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας  ,  έτους 2020 στο θέμα της αντιμετώπισης της  ενδοοικογενειακής Βίας . Πατήστε εδώ να τη διαβάσετε .