Ίδρυση γραφείου στήριξης συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας

Ίδρυση γραφείου στήριξης συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας
Τελευταία ενημέρωση 28/01/2021

Στη σύσταση γραφείου για τη στήριξη των συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατίας προχώρησε την 18-1-2021  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αποστολή του νεοσύστατου γραφείου είναι η παροχή βοήθειας στις οικογένειες των θυμάτων, όπως για παράδειγμα η διευκόλυνση επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου, η ενημέρωσή τους για τις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και η δικτύωσή τους με αντίστοιχα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και διεθνών οργανισμών. 
 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο γραφείο «ανεξίτηλο τόπο μνήμης» για τα θύματα της τρομοκρατίας. Μάλιστα δημιουργήθηκε ένας «τοίχος μνήμης», στον οποίο οι συγγενείς των θυμάτων που παρέστησαν στην εκδήλωση έγραψαν αφιερώσεις στους ανθρώπους τους που σκοτώθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση. «Οποιος χάνει τη ζωή του από τόσο άδικες δολοφονικές ενέργειες θα τιμάται από την πολιτεία», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και άφησαν το μήνυμά τους στον «τοίχο μνήμης» η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ, η πρέσβης της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ, η σύζυγος του Γιώργου Βασιλάκη, ο αδελφός του Θάνου Αξαρλιάν, η κόρη του Απόστολου Βέλλιου και ο γιος του Νίκου Μομφεράτου. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, καθώς επίσης αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας.