Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος 27-1-2023

Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος 27-1-2023
Τελευταία ενημέρωση 29/01/2023

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στο Θησείο.
Νωρίτερα, με ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Τιμάμε σήμερα τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Το αποτρόπαιο έγκλημα του ναζισμού, που συγκλόνισε με την ασύλληπτη βαρβαρότητά του την ανθρωπότητα, μας καλεί όλους σε διαρκή εγρήγορση, ώστε το σύνθημα "Ποτέ Ξανά" να γίνει πράξη». 
Στεφάνι, επίσης, κατέθεσε και ο Ούγκω Φρανσές ένας από τους τελευταίους Έλληνες επιζώντες του Ολοκαυτώματος.
Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων του Ολοκαυτώματος
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος τήρησε, με αφορμή τη σημερινή επέτειο, η Ολομέλεια της Βουλής.
Κεντρική Εκδήλωση Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών   
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πικραμένος, οι πρέσβεις των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης, της Γερμανίας Ερνστ Ράιχελ, του Ισραήλ Νόαμ Κατς. Επίσης οι υπουργοί Παιδείας Ν. Κεραμέως, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκης, οι υφυπουργοί Υγείας Ζ. Ράπτη και Μετανάστευσης και Ασύλου Σ. Βούλτεψη, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Πρεσβείας του Ισραήλ και της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της Εκκλησίας, φορέων κ.ά.