Ο Σ.Α.Σ.Α. Ν Βοιωτίας συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λειβαδιά

Ο Σ.Α.Σ.Α. Ν Βοιωτίας συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λειβαδιά
Τελευταία ενημέρωση 13/03/2023

                                                                          ΚΑΛΕΣΜΑ 
Όλοι οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την θλίψη μας, την οργή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, για τους ανθρώπους, τα παιδιά μας που χάθηκαν τόσο άδικα! Βράζουμε από οργή για το πως είναι δυνατόν το 2023 να συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

Γι’ αυτό δηλώνουμε ότι τώρα ήρθε η ώρα να ακουστεί η αλήθεια! Η αλήθεια που θάβουνε καθημερινά στα δελτία των ειδήσεων! Το χρωστάμε στους νεκρούς μας, το χρωστάμε στις μανάδες που δεν θα ξαναδούν τα παιδιά τους!
Δε θα αφήσουμε να περάσει η σχεδιασμένη προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του εγκλήματος! Όλοι τους ήξεραν και σήμερα κάνουν τους ανήξερους. Οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν για την θανατηφόρα κατάσταση στα τρένα, αλλά αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση και την εταιρεία.
Ούτε ατύχημα ήταν, ούτε «η κακιά στιγμή», ούτε «ανθρώπινο λάθος». Γι’ αυτό υπάρχουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, για να μην εξαρτώνται οι ανθρώπινες ζωές από «ανθρώπινα λάθη». Αλλά αυτά τα συστήματα δεν μπήκαν ποτέ σε λειτουργία από καμία κυβέρνηση, από καμία εταιρεία, γιατί “αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές”.
Για το έγκλημα αυτό υπάρχουν ένοχοι! Όλες οι κυβερνήσεις, το κράτος, η εταιρία της Hellenic Train. Όλοι αυτοί που λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος όταν γεμίζουν με εκατομμύρια τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή «εξοικονομούν» χρήματα από αναγκαία αγαθά (μεταφορές, υγεία, παιδεία), από περικοπές συντάξεων, από υπέρμετρη φορολόγηση  για να τα διαθέσουν ως επιδοτήσεις σε εταιρίες, κ.α.
Αναβάλουμε τη συνταξιουχική συγκέντρωση της Πέμπτης, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας, και ενώνουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία και συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό κέντρο Λιβαδειάς  την Τετάρτη 8 Μάρτη ώρα 12.00΄, στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς, για να μην μείνουμε θεατές στην συγκάλυψη που επιχειρούν να θάψουν το έγκλημα στα Τέμπη. 
Δεν είναι ώρα σιωπής - είναι ώρα φωνής !!!
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΩΡΑ12.00 
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
 
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ  ΙΚΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΑΕΕ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ