Συμμετοχή της Π.Ο.Α.Σ.Α. στην Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιουχικών Οργανώσεων την 14-12-2021

Συμμετοχή της Π.Ο.Α.Σ.Α. στην Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιουχικών Οργανώσεων την 14-12-2021
Τελευταία ενημέρωση 18/12/2021

Η Ομοσπονδία μας συμμετείχε την 14-12-2021 στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος με παρουσία του Προέδρου αυτής ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευάγγελου , ο οποίος ομίλησε  απο του βήματος  και του Α αντιπροέδρου αυτής και νομικού συμβούλου Νικήτα ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ .Ο κ. Πρόεδρος είπε τα εξής :
Συνάδερφοι συνταξιούχοι , οι απόστρατοι των Σ.Α. βρίσκονται σήμερα μαζί σας διότι πιστεύουν ότι ο αγώνας είναι κοινός , τα προβλήματα πολλά και δυσεπίλυτα και χρειάζονται όλοι στον αγώνα αξιοπρέπειας και ζωής.
Αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση και κοινωνική περιθωριοποίηση των συνταξιούχων. Σήμερα όλοι όσοι έχουμε συγκεντρωθεί εδώ συνοδευόμαστε και από τις καρδιές των 2.500.000 συνταξιούχων αλλά και από τις καρδιές των ανέργων παιδιών και εγγονιών μας.
Βρισκόμαστε όλοι σαν  μια αγκαλιά χωρίς δογματισμούς , κομματικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις. Ας γίνουμε ένα χειμαρρώδης ποταμός που θα συμπαρασύρει με την ορμή και τη θέλησή του σε κοινωνικές εξελίξεις τέτοιες που θα δημιουργήσουν συνθήκες ενός ευοίωνου μέλλοντος τόσο για εμάς όσο και για την πατρίδα μας .
Καλό αγώνα.

ΟΙ Συνταξιουχικές Οργανώσεις εξέδωσαν την παρακάτω Ανακοίνωση

:ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

 
ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ 
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΝΕΕΣ  ΣΥΓΚΕΝΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ  ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΣΤΗΝ  ΑΤΤΙΚΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΩΡΑ 10.30πμ.  ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΣΑ ΑΔΙΚΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓ ΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 
 
Απαιτούμε άμεσες λύσεις:
Προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ, και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας
Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης  
Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.
Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται  μετά από χρόνια άτοκα.
Συνάδελφοι συναδέλφισσες.
Καμία επανάπαυση. Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς για τα παιδιά μας, που τα ντύνουν με ωραία λόγια. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων που ψηφίσθηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι εντολές των επιχειρηματικών ομίλων είναι να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Γι΄αυτό με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμποδίσουν και να πνίξουν κάθε διεκδικητική  και αγωνιστική φωνή. 
Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός την στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή  που  έφθασαν την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φθάνουν για τις 15ημέρες του μήνα, να έρχονται και να πετούν στην χάση και την φέξη κάποιο αντίδωρο όπως αυτό  των 250 Ευρώ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Κάνουμε καθαρό στους πάντες ότι με φιλοδωρήματα δεν μας κοροϊδεύεται,  αγωνιζόμαστε απαιτούμε και διεκδικούμε ότι άδικα μας έχετε αφαιρέσει. 
Παίρνουν όμως τις απαντήσεις που τους αξίζουν από τους συνταξιούχους αλλά και από τους αγώνες που έδωσαν τα παιδιά μας, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης απέναντι σε επιχειρηματικούς κολοσσούς παγκοσμίου μεγέθους με θετικό αποτέλεσμα.
Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό μας παρόν και θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, αφού γνωρίζουμε πως ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε να καθυστερήσουμε αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Θα κερδίσουμε  και θα λύσουμε προβλήματα μόνο με μαζική συμμετοχή και την πύκνωση των γραμμών μας στους αγώνες.
Όλοι λοιπόν ξανά και ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο, στις αγωνιστικές  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που τα σωματεία μας θα οργανώσουν σε κάθε γωνιά της χώρα μας στις 14 του Δεκέμβρη, και στην μεγάλη συγκέντρωση της Αττικής στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό.
 
 Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΝΗΣΙΑ-ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΟΥΤΕ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 
 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΠΟΛΛΑ 
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ
 
ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ