Συνάντηση κ. Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α. με τον Πρόεδρο του Μ.Τ.Σ.

Συνάντηση κ. Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α. με τον Πρόεδρο του Μ.Τ.Σ.
Τελευταία ενημέρωση 22/07/2021

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μενάνδρου 54 Τ.Κ. 104 31 ΑΘΗΝΑ
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: Μεσογείων 96 Τ.Κ. 115 27 ΑΘΗΝΑ
Ε-mail:poaasa@yαhoo.gr  ιστοσελίδα: www.poaasa.g
Τηλέφωνο : 210-5249884
 
Αθήνα 15-7-2021 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
 
Την 15/07/2021  ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ συναντήθηκε στα γραφεία του ΜΤΣ με τον Πρόεδρο αυτού Αντιστράτηγο ε.α. κ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΚΗ Αντώνιο . Στη συνάντηση παρέστη και ο επίτιμος ʼ Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΑ και μέλος του Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ. κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γρηγόριος .
 
Η συνάντηση έγινε μέσα σε θερμό κλίμα , αντηλλάγησαν απόψεις που αφορούσαν τη λειτουργία του Μ.Τ.Σ. ως και τους στόχους αυτού.
 
Συγκεκριμένα :
 
α) επιβεβαιώθηκε η απρόσκοπτη χορήγηση του μερίσματος στους συναδέρφους.
 
β) Υπάρχει δέσμευση του ΜΤΣ για την άνευ προβλημάτων χορήγηση του ΒΟΕΑ.
 
γ) Ουδεμία  μείωση των μερισμάτων των δικαιούχων.
 
δ) Είναι εν ισχύ η απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ για την αναδρομική χορήγηση  από 1/1/2021 των κρατήσεων του Ν.4093/12 ως και η οριστική κατάργηση της κράτησης αυτής.
 
ε) Θα υπάρξει κοινή δράση για την εφαρμογή του Νόμου σχετικά με την επιχορήγηση του ΜΤΣ από τις κλήσεις της Τροχαίας (ποσοστό 5% ).
 
στ) Αναδείχθηκε ο κοινός βηματισμός και η ενιαία έκφραση του ταμείου βάση του ιδρυτικού του Νόμου ( συνύπαρξη στρατού ξηράς και τέως Χωροφυλακής).
 
ζ) Το ΜΤΣ από κοινού με την ΠΟΑΣΑ θα διεκδικήσει ποσό επιχορήγησης από τις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 
η) Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει πρόταση του ΔΣ του ΜΤΣ για διεύρυνση του αριθμού των μελών του με τη συμμετοχή ενός ανωτάτου Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. εν ενεργεία.
 
Μετά την ενημέρωση αυτή ο Πρόεδρος του ΜΤΣ τίμησε τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΑ επιδίδοντάς του τον θυρεό του ταμείου λέγοντας χαρακτηριστικά  ΄΄ ότι η βράβευση αυτή αποτελεί ένδειξη καλής συνεργασίας μεταξύ ΜΤΣ και ΠΟΑΣΑ ΄΄.
 
Στη συνέχεια συμμετείχε στη συνάντηση και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου  κ. Κύριλλος ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο του ΜΤΣ  όσο και τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΑ για την οικονομική ενίσχυση που παρείχαν στη Μητρόπολή του επιδίδοντάς τους ταυτόχρονα αναμνηστικά της Μητρόπολης.
 
Ο
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
 
ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
 
Υποστράτηγος ε .α. ΕΛ.ΑΣ.