6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. Αθήνα 11-12 Ιουνίου 2005

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. Αθήνα 11-12 Ιουνίου 2005
Τελευταία ενημέρωση 13/06/2022

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο συνήλθε στην Αθήνα στις 11/12 Ιουνίου 2005. Τη ευθύνη για την διοργάνωση του Συνεδρίου είχε ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, τα μέλη του οποίου επέδειξαν ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για την επιτυχία του.
Η τελετή ενάρξεως των εργασιών του Συνεδρίου έγινε στο Πολεμικό Μουσείο, παρουσία των αρχών και επισήμων προσκεκλημένων.
Η εκδήλωση άρχισε με αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πα-νοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Κιούλος
Τους προσκεκλημένους χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αθηνών κ. Θεόφιλο Αθανασίου, Υποστγο της ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νικόλαος Κουτρουμπής, Ταξίαρχος της Χωροφυλακής ε.α., απηύθυνε μήνυμα προς τους παριστάμενους και αναφέρθηκε εν συντομία στα επιτεύγματα, στους σκοπούς και τους στόχους της Ομοσπονδίας. Ειδικότερα δε εισηγούμενος το θέμα «Ο εθελοντισμός ως δημοκρατικό καθήκον των πολιτών», που ήταν αφιερωμένο το Συνέδριο, επεσήμανε τα εξής:
Ο βασικός σκοπός της Ομοσπονδίας είναι να στρέψει το ενδιαφέρον των αποστράτων σε αγώνες προσφοράς.Θέλουμε να δημιουργήσουμε την πεποίθηση ότι η συμμετοχή στα κοινά αποτελεί δημοκρατικό καθήκον. Ότι είναι χρέος του καθενός να νοιάζεται για όσα γίνονται γύρω του. Να συμμετέχει στη διόρθωση τους. Να θεωρεί τον εαυτό του εν δυνάμει αστυνομικό.
 
Η δημοκρατία δεν είναι λόγος κενός. Δεν είναι σύνθημα. Είναι τρόπος ζωής. Απαιτεί το σεβασμό όλων και καταξιώνεται όχι με την ρητορική επικρότηση και αποδοχή του θεσμού, αλλά με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα καθημερινά δρώμενα. Όσο δε οι πολίτες αδιαφορούν τόσο η δημοκρατία συρρικνώνεται».
Για το εξόχως ενδιαφέρον θέμα του εθελοντισμού ομιλήτρια ήταν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Αλέκα Κορωναίου, η οποία ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του κοινού με την άρτια ανάλυση του θέματος και τις εύστοχες παρατηρήσεις της. Την ομιλήτρια τίμησε η Ομοσπονδία με την επίδοση πλακέτας με τον θυρεό της.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Βουλευτής της Β' Αθηνών κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ασημάκης Γκόλφης, ως εκπρόσωπος του Υπουργού κ. Γεωργίου Βουλγαράκη και της ηγεσίας του Αρχηγείου, και εκπρόσωποι των Ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.