8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. 2007

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. 2007
Τελευταία ενημέρωση 28/02/2021

 Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 9/10 Ιουνίου 2007. Την ευθύνη της διοργανώσεως είχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ροδόπης κ. Χρήστος Μπραντζουκάκης, Αντ/γος της ΕΛ.ΑΣ. ε.α., και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι προσέφεραν σημαντικό έργο για την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου.
Η εναρκτήρια τελετή έλαβε χώρα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχίας Ροδόπης, την οποία παραχώρησε ο κ. Νομάρχης. Στην εκδήλωση παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ήτανο εκπρόσωπος του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Γεωργίου ΚΑΛΑΝΤΖΗ, ο εκπρόσωπος του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ευριπίδη ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ο Νομάρχης Ροδόπης κ. ʼρης ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτριος ΚΟΤΣΑΚΗΣ, του οποίου η συμβολή στην οργάνωση του Συνεδρίου ήταν σημαντική, εκπρόσωπος του Διοικητού του 4ου Σώματος Στρατού, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος κ. Μαργαρίτης ΝΤΟΜΑΖΗΣ, ως εκπρόσωπος τόσο του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα ΠΟΛΥΔΩΡΑ, όσο και του Αρχηγού του Σώματος Αντιστρατήγου κ. Αναστασίου ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ιορδάνης ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αστυνομίας, και πλήθος αποστράτων.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξίαρχος της Χωροφυλακής ε.α.- Δημοσιολόγος, κ. Νικόλαο ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ, στην εισήγηση του, αναφέρθηκε στα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, που ήταν αφιερωμένο το Συνέδριο, σε σχέση με την ευθύνη της αστυνομίας, για την διασφάλιση τους.
 Κύριος ομιλητής στο Συνέδριο, με θέμα «Η Αστυνομία εγγυητής της προστασίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του πολίτη» ήταν ο κ. Βασίλειος ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ, Λέκτορας του Διεθνούς Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα συνδυάζοντας το νομικό πλαίσιο προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων, με την αστυνομική πρακτική.
(Φωτό )Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκοπής Παυλόπουλος απευθύνει χαιρετισμό στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο.